Izvor:
17.10.2019 u 12:07
0

SVE JE POPULARNIJI U ZDRAVSTVENE SVRHE: Ima prijatan miris, sadrži vodu i malu količinu masnih kiselina!

Ulje kokosa je pravo blago za ljudski organizam, a najbolje je kada se koristi na prazan želudac.

Kokosovo ulje ima prijatan miris, sadrži vodu i malu količinu masnih kiselina.

Zbog toga nije čudo što se kokosovo ulje pokazuje sve popularnijim u zdravstvene svrhe.

Može se navesti bar 10 odličnih zdravstvenih prednosti ulja kokosa kada se ono uzima ujutru na prazan stomak.

Stanuje veličinu struka

Naučnici su otkrili da osoba koja na prazan stomak konzumira 1-2 kašike kokosovog ulja dnevno može stanjiti svoj struk zato što ovo ulje efikasno sagoreva kalorije koje se akumuliraju u organizmu.

Podstiče mršavljenje

Ako trenutno sprovodite program rigoroznije ishrane ili redovno idete u teretanu, pokušajte da konzumirate kokosovo ulje na prazan želudac. Razlog tome je što ulje kokosa može da podstakne efikasnije gubljenje kilograma.

Smanjuje potrošnju hrane

Pošto kokosovo ulje čini da se želudac brže oseti sitim, to mu omogućava da ograniči potrošnju hrane koja treba da se unese u organizam.

Pomaže optimalnosti sistema za varenje

Konzumiranje kokosovog ulja na prazan želudac je izuzetno preporučljivo za varenje. Sadržaj ulja kokosa pomaže da sistem za varenje funkcioniše na najoptimalniji mogući način.

Pomaže apsorpciji hranljivih materija

Optimalna apsorpcija hranljivih materija neophodna je telu kako bi bilo savršeno zdravo i bez ikakvih tegoba. Upravo je upotreba kokosovog ulja jedan od načina da se svi nutrijenti iz hrane upiju na način kako bi se iskoristili svi njihovi hranljivi potencijali.

Izvor: Elle.rs
Foto: Pixabay.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter