Izvor:
09.09.2019 u 21:27
0

PREPORUKA MEDICINE: Med i cimet – dobitna kombinacija zdravlja! (FOTO)

O delotvornosti meda zna se kroz vekove, a posebno je efikasan kad mu se doda cimet, pokazala su brojna istraživanja ne samo tradicionalne već i zvanične medicine. Postoje i jasne preporuke kako ga u ovoj kombinaciji treba konzumirati.

Osobe koje imaju povišen holesterol treba odjednom da popiju 4,5 dl čaja po izboru, u koji su prethodno dodate dve kašičice meda i tri kašičice cimeta. Već posle dva sata nivo holesterola u krvi smanjiće se za 10 odsto.

Ko pati od infekcije mokraćnih puteva, treba da pije čašu mlake vode, u kojoj su razmućene dve kašičice cimeta i kašičica meda, ujutru i uveče, dok traje infekcija.

Kod lošeg varenja i bolova u stomaku praćenih nadutošću treba pomešati dve kašičice meda i kašičicu cimeta. Mešavina uzeta neposredno pre jela smanjuju kiselinu i nadutost u želucu, a pomaže varenju, čak i najteže hrane.

Kontinuirana upotreba meda jača imunološki sistem, a pre svega bela krvna zrnca, važna za borbu sa bakterijama i virusima koji napadaju organizam.

Izvor:nadlanu.com
Foto:Twitter/rtvbn1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter