Izvor:
05.09.2019 u 09:04
0

I VIŠE NEGO DOVOLJNO: Popodnevna dremka odlična za resetovanje! (FOTO)

Uz pomoć eksperimenata sa dobrovoljcima, doktor Nil Stenli iz Velike Britanije, pokazao je da dvadesetominutno dremanje tokom dana, može biti korisno i osvežavajuće. Međutim, dodao je da nas dremanje koje preraste u dublji san, neće okrepiti.

– Pozitivni efekti popodnevnog dremanja traju tri do četiri sata, to je sjajan način za obnavljanje koncentracije i povraćaj snage. Dremanje je korisnije u tom smislu, za razliku od kofeinskih napitaka, čiji efekti traju do pola sata – rekao je dr Stenli.

Kako bi pokazao korisnost popodnevne "dremke", dr Stenli je izveo test sa četiri dobrovoljca.

Posle kratke "dremke", volonteri su izjavili da se osećaju opuštenije.

I rezultati testova, koji su merili njihove reakcije na svetlosne nadražaje, bili su bolji posle kratkog popodnevnog odmora, nego pre, prenosi dailymail.co.uk.

Doktor dodaje da je u osnovi potrebno 40 minuta za kompletno osveženje – 20 minuta da se utone u san i 20 minuta "čistog" sna.

Takođe naglašava da je važno da prostorija u kojoj se spava bude tiha, zamračena, uz temperaturu od 16 do 18 Celzijusovih stepeni.

Najbolje vreme za popodnevnu dremku je između 14 i 15 sati, kada u našem organizmu, u okviru prirodnog ciklusa, pada nivo opšte energije – objasnio je doktor.

Izvor:nadlanu.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter