Izvor:
23.08.2019 u 18:53
0

ŽENE, PAŽNJA: Kako pravilno koristiti vaginalete?

Tablete za lečenje upala i infekcije vagine se sve češće koriste, a danas ćemo vam skrenuti pažnju na nekoliko bitnih činjenica.

Vaginalete se sve češće nazivaju “spasom” koji žene spašava od tegoba u genitalijama. Bilo da se koriste radi infekcije, preventivno ili radi poboljšanja bakterijske mikroflore, žene ih generalno sve više upotrebljavaju na svoju ruku – ili ako im ih prepiše ginekolog.

Šta treba da znate ukoliko ih nikada pre niste koristile?

– Vaginalete se uglavnom stavljaju u vaginu pred odlazak na spavanje kako bi neometano mogla da radi svoj posao, ali i da bi vama bilo lakše. Potrebno ju je gurnuti što više možete (kao tampon) da vam ne bi smetala. Trudnice ipak ne treba previše da guraju radi bebe.

– Mogu se koristiti i u toku menstruacije, ukoliko je na njima to naznačeno.

– Kada ih koristite nemojte ići na bazen, kupati se u moru ili odmarati u kadi napunjenoj vodom.

– Postoje lekovi koji se kroz zidove vagine apsorbuju i dolaze do krvi, a postoje i oni koji deluju lokalno na problem. Vaginalete su drugi tip lekova.

– Postoji više vrsta vaginaleta, pa se uvek pre kupovine treba konsultovati sa ginekologom koji će vam preporučiti proizvod koji vam je potreban ako se borite protiv gljivica, bakterija ili nekog drugog problema.

– Postoje vaginalete koje se koriste jednokratno, ali i one koje treba stavljati više dana radi terapije. Ukoliko ste sami na svoju ruku uzeli vaginalete – konsultujte se sa farmaceutom koji će vam objasniti da li mogu da se koriste jednokratno.

– Tokom terapije vaginaletama seksualni odnosi nisu zabranjeni, ali se ne preporučuju ukoliko imate bolove zbog upade. Takođe postoje vaginalete koje mogu koristiti trudnice.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter