Izvor:
08.05.2016 u 00:55
0

ČUDOTVORNA KOPRIVA: Može da OPEČE ali i da LEČI

Kopriva ima dugu istoriju upotrebe u biljnoj medicini. Ona nudi niz zdravstvenih dobrobiti i pomaže da se ublaže razni zdravstveni problemi. Evo samo nekoliko od njih…

Poznati lekar zvanične, ali zagovornik prirodne medicine, dr Endrju Vejl, tvrdi da nema ničeg boljeg od koprive za olakšavanje simptoma alergije. Njegovu tvrdnju podržava nedavno proučavanje Nacionalnog koledža naturopatske medicine iz Portlanda.

Dobra za prostatu Kopriva je posebno dobra za muškarce, pošto direktno pomaže da se održi zdravlje prostate, kao i urinarnog trakta. Dokazano je da ekstrakt korena koprive ublažava simptome prostate, jer je poređen sa placebom. Koren koprive sadrži mnoge aktivne hemikalije koje smanjuju tegobe i posledice uvećanja prostate. Istraživanje Medicinskog fakulteta iz Esena u Nemačkoj potvrdilo je efikasnost korena koprive u tretmanu uvećane prostate. Istraživanje objavljeno u časopisu Planta Medica Juournal potvrdilo je da su naučnici zapazili da ekstrakt koprive sprečava problematične ćelije prostate da se dele, tako da nesumnjivo pomaže da se prostata održi zdravom.

Korisna za niz bolesti. Možete da razmotrite mogućnost da dodate koprivu u vašu ishranu, s obzirom da iskustva tradicionalne medicine ukazuju da se ova biljka pokazala blagotvornom i u slučaju niza drugih bolesti: artritisa, astme, infekcija bešike, bronhitisa, burzitisa, gingivitisa, podagre, osipa, kamena u bubregu, upala grla, išijasa i upala tetiva.

Izvor: Zdravahrana.com
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter