EVO KAKO SE REŠITI HIPERHIDROZE: Oslobodiće vas prekomernog znojenja u rekordnom roku! (FOTO)


 

Statistički podaci kažu kako 3 odsto svetske populacije pati od hiperhidroze.

Ovo je neprijatan problem koji može u potpunosti da poremeti normalan život. U svakodnevnom govoru poznatiji je kao prekomerno znojenje.

Ukoliko ste vi jedni od onih koji pate od hiperhidroze, te često dolazite u neprijatne, ograničavajuće situacije, vreme je da preuzmete stvar u svoje ruke i konačno se izborite s ovim problemom.

Naučnici su dugo vremena radili na rešenju za ovaj problem, a sada konačno možemo da kažemo i da su ga pronašli.

Šte je hiperhidroza, koje vrste postoje i ono najvažnije kako se ”obračunati sa njom”?

Znojenje je normalna stvar. Ono je proces koje telo obavlja da bi se rashladilo. Pojačano znojenje, kod većine ljudi, javlja se tokom vežbanja, kao i u okruženju u kome je veoma toplo. Njegova pojava normalna je i kada smo pod stresom. No, s druge strane ima onih ljudi koji se pojačano znoje i onda kada miruju i kojima je obilno znojenje svakodnevna pojava koja ih sputava i stvara neprijatnost u svakodnevici.

Ukoliko barem jednom nedeljno, dok ste budni, imate epizodu sa prekomernim znojenjem, počnite da sumnjate kako se radi o hiperhidrozi.

Tipični simptomi hiperhidroze:

  1. Znojenje koje ostavlja vidljive tragove, čak i onda kada niste fizički aktivni. Natopljena odeća i vidljivi grašci znoja;
  2. Mekana, bela i koža koja se ljušti na određenim delovima takođe je pokazatelj problema s hiperhidrozom. Delovi kože na kojima se javlja prekomerno znojenje često su podložni i infekciji.
  3. Vlažni i lepljivi dlanovi na rukama i mokra stopala.ž
  4. Prekomerno znojenje koje ometa svakodnevne aktivnosti. Npr. hodanje u znojavim cipelama, može da bude krajnje neprijatno, ali i da dovede do gljivičnog oboljenja.

U svakom slučaju obilno znojenje krajnje je neprijatan problem, koji komplikuje druženje, komunikaciju, ali i romatični život čoveka. Iako započinje kao fizički problem može da izazove i emotivni disbalans, povlačenje iz društva, što u pojedinim slučajima može da dovede i do depresije.

Hiperhidroza može da se javlja na različitim delovima tela – stopala, ruke, glava, teme, pazusi…


Izvor:glossy.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro