Izvor:
28.03.2019 u 20:06
0

KAKO PREDUPREDITI NAPAD PANIKE? Tri koraka do smirenosti!

Da li vam se u neprijatnim situacijama dlanovi znoje, srce vam ubrzano lupa i postaje vam hladno? Sve su ovo jasni simptomi, paničnog napada, koji se s obzirom na trenutni način, sve učestalije javlja, gotovo kod svakoga od nas. S obzirom na intenzivne fiziološke i emotivne promene, sa napadom panike se nije lako nositi.

Psiholozi nude nekoliko uspešnih načina da se u trenutku izborite sa napadom panike, a mi smo za vas izdvojili one najproduktivnije:

1. Pravilno dišite

Najbolji način da ublažite neprijatne simptome paničnog napada je da savladate tehniku pravilnog, dubokog disanja. Kiseonik koji dopire u vaš krvotok ublažiće mučninu i regulisaće ubrzan rad srca, pa ćete se već nakon nekoliko dubokih udaha osećati bolje i smirenije.

2. Pronađite fokus

Najefikasniji način da prevaziđete panični napad je da se fokusirate na nešto što će vaše misli odvući od straha koji osećate, bilo da je reč o razgovoru sa nekim ko se nalazi u vašoj blizini, ili preispitivanjem nekih važnih odluka. Bitno je samo da se usredsredite na bilo šta, što isključuje strah i napetost, koje su vas u tom trenutku obuzele. Kada na psihološkom nivou promenite fokus, fiziološke funkcije će se jednostavno vratiti u normalu.

3. Opustite mišiće

Usled intenzivnog napada panike, osetićete naglo grčenje mišića u celom telu, što će uticati da se osećate još neprijatnije. Fokusirajte se na postepeno opuštanje jedne po jedne grupe mišića, usled čega ćete takođe skrenuti misli sa izvora panike, koja vas okupria. Kada se psihički i fizički opustite, u trenutku ćete osetiti veliko olakšanje.

Lepota i Zdravlje
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter