Izvor:
03.12.2019 u 18:54
0

BINGO TORTA! SA OVIM SLATKIŠEM SVI DOBIJAJU!

Bingo torta je jedan od onih slatkiša koji "ima sve" – i čokoladni deo, i kremasti, i orahe, i voćkasti ukus… Što je čini omiljenom i među malom i među velikom decom. Plus se toliko lako pravi da ćete je birati za sve svečane prilike.

Postoji više verzija recepata za bingo tortu, ali sastojci su uglavnom isti.

SASTOJCI

Za koru:

7 jaja

7 kašika šećera

10 kašika mlevenih oraha

2 kašike brašna

1 kašika ulja

pola praška za pecivo

Za žuti fil:

300g mlevene plazme

300g soka od narandže

1 margarin

150g prah šećera

Za crni fil:

1 litar mleka

4 pudinga od vanile

150g šećera

1 margarin

200g čokolade za kuvanje

2 kutije jafe

2 pakovanja piškota

2 kesice šlaga

PRIPREMA

Kora:

umutiti 7 jaja sa 7 kašika šećera, 10 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 1 kašikom ulja i pola praška za pecivo. Izliti smesu u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Prvi fil:

300g mlevene plazme pomešati sa 300g soka od pomorandže, pa dodati 1 umućen margarin sa 150g šećera u prahu.

Drugi fil:

U litar mleka skuvati 4 pudinga od vanile i 150g šećera. U to dodati 1 umućen margarin. Masu podeliti na dva dela. Prvi ostaje isti, a u drugi dodati 200g čokolade za kuvanje.

Ispečena kora se prelije sa sokom od pomorandže, pa se namaže prvim filom i odozgo se poređa dve kutije jafe. Jafu i piškote treba malo natopiti sokom da bi bile mekane i da bi se torta lakše sekla. Preko jafe namazati žuti fil, a preko njega dve kutije piškota. Preko piškota braon fil. Odozgo po želji možete staviti šlag i neko voće. Tortu napraviti bar dan ranije kako bi se svi sastojci lepo sjedinili i kako ne bi bila suva.

Izvor:noizz food

Foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter