Izvor:
04.11.2019 u 21:13
0

EFIKASNO UBLAŽAVA PREHLADE: OVU namirnicu morate svakodnevno unositi u ORGANIZAM! (FOTO)

Bosiljak nije samo začinska, već i lekovita biljka. Vrlo je efikasan u ublažavanju prehlade, očuvanju zdravlja srca, bubrega i zuba, a pomaže i u smanjivanju stresa.

Mešavina lišća bosiljka s đumbirom i medom izvrsna je protiv raznih respiratornih bolesti, poput prehlade, gripa, astme i bronhitisa.

Ova mešavina otvara disajne puteve koji su blokirani sa sluzi, i pomaže obolelima da pravilno dišu. U slučaju upale grla, dobro je da se grgoće mlaka voda u kojoj je neko vreme bio potopljen bosiljak. Delovaće protivupalno i olakšaće simptome.

Žvakanje nekoliko listova bosiljka dnevno znatno smanjuje rizik od srčanog udara i kardiovaskularne slabosti. Bosiljak je uopšteno dobar za zdravlje, a travari preporučuju žvakanje njegovih listova i za ublažavanje stresa.

Ova lekovita i začinska biljka jača bubrege, i dobra je u borbi protiv bubrežnog kamenca. Fitoterapeuti savetuju uzimanje mešavine bosiljka i meda barem šest meseci da bi se ublažili bolovi i izbacio kamen.

Bosiljak je efikasan i u eliminaciji lošeg zadaha, a oni koji pate od problema krvarenja desni, mogu ovaj proces uspešno da zaustave, takođe, žvakanjem njegovih listova.

Žvakanje bosiljka smanjuje i želju za cigaretom. Samo jedan listić je dovoljan da smanji ovu zavisničku naviku i odgodi žudnju.

Izvor: nadlanu.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter