Izvor:
23.10.2019 u 06:08
0

KOMBINACIJA KOJA ĆE VAM ITEKAKO PRIJATI: Započnite dan čašom tople vode i meda! (FOTO)

Da li ste znali da kombinacija tople vode i meda ima višestruko povoljan uticaj na vaše zdravlje?

Sigurno vam je poznato da je med odličan za zdravlje i da ga mnogi nutricionisti preporučuju, ali ukoliko se nađe u kombinaciji sa mlakom vodom napraviće pravo čudo za organizam.

Ovaj napitak od davnina koristi za negu ženske lepote, ali i kao preventiva i lek za različita stanja u organizmu.

Pomaže u mršavljenju

Šećer koji se nalazi u medu je prirodan i predstavlja zdrav izvor kalorija. Osim toga, ova kombinacija če smanjiti želju za slatkišima.

Poboljšava varenje

Med i voda mogu da regulišu rad sistema za varenje. Antiseptična dejstva meda utiču povoljno na varenje, a kombinacija sa vodom omekšava stolicu.

Jača imunitet

Med ima neverovatnu sposobnost neutralisanja bakterija. Naročito se preporučuje organski med koji ima najviše enzima minerala i vitamina koji se bore protiv bakterija. Med je odličan i antioksidans, koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala.

Podiže energiju

Ova kombinacija razbuđuje bolje i od šolje kafe.

Umiruje upalu grla i ublažava kašalj

Sudeći prema preporuci čuvene klinike Mejo, topla voda i med mogu ublažiti iritaciju grla i umiriti kašalj.

Odlična kombinacija za detoksikaciju organizma

Med i voda će pomoći vašem organizmu da se reši otrova. Dobra probava, na koju takođe utiče med, je zaslužna za detoksikaciju organizma. Još bolje rezultate ćete dobiti ako medu i vodi dodate i limun. Kiselina u limunu utiče pozitivno na funkcije enzima i stimuliše rad jetre.

Izvor.Nadlanu.com
Foto:pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter