Izvor:
20.08.2019 u 19:07
0

RASHLADITE SE: Sladoled sa karamelizovanim kokicama i malinama!

Slatke maline daju posebnu aromu, ukus je odličan, a recept je jednostavan!

Sastojci:

350 ml mleka 3,2% masnoće

250 ml slatke pavlake

150 g karamelizovanih kokica + za dekoraciju

5 žumanaca

50 g šećera za glazuru

sveže ili smrznute maline

U šerpu stavite mleko i slatku pavlaku. Zagrejte i dodajte karamelizovane kokice i ostavite da odstoje najmanje 4 sata. Nakon tog vremena, tečnost se filtrira u loncu. Zagreva se na 85 ° C.

U drugu posudu stavite žumanca, dodajte šećer i umutite dok ne dobijete pahuljasti krem. U masu sa žumancima dodajte 4 kašike vruće tečnosti sa mlekoim i polako sipajte ostatak uz mešanje. Sipajte celu smesu u lonac i zagrejte je neko vreme, bez zaustavljanja mešanja.

Ohladite u zamrzivaču ili sipajte hladnu tečnost u mašinu za sladoled. Prebacite u posudu, kombinujte sa malinama i stavite u zamrzivač na nekoliko sati. Poslužite sa karamelizovanim kokicama.

Ženski Magazin
Foto:PizzaRossa

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter