Izvor:
07.05.2016 u 19:53
0

OTKRIVAMO: NAJZDRAVIJI slatkiš na svetu je…

Ako ste mislili da slatkiši ne mogu da budu zdravi, prevarili ste se. Poslastica pod nazivom pasteli smatra se najzdravijim dezertom, a kad saznate njegove sastojke, složićete se. Naime, radi se o slatkišu starom 6.000 godina, a poznat je i kao grčki doručak.

Pasteli predstavlja mešavinu mlevenog susama, odnosno, paste mlevenog susama i meda. Kombinacija ova dva proizvoda bogata je gvožđem, cinkom, bakrom, vitaminom B, magnezijumom i kalcijumom.

Dovoljno je tri nedelje redovne konzumacije ove mešavine kako biste umanjili hroničan stres i doveli organizam u normalu. Pasteli još deluje na nepravilne otkucaje srca, visok krvni pritisak, cirkulaciju, dok su novija istraživanja pokazala da med i susam pomažu u lečenju depresije, multipleskleroze i arteroskleroze.

Kako biste sami napravili pasteli, potrebno vam je 300 grama sirovog susama, koji ćete propržiti i zatim samleti u blenderu zajedno sa malo maslinovog ulja, i 300 grama prirodnog meda sa kojim ćete pomešati susam.

Od ove smese možete praviti i kuglice, dekorisati ih i poslužiti, a možete koristiti i kao dezert posle ručka koji će blagotvorno delovati na vaš organizam.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter