Izvor:
13.10.2019 u 11:15
0

SLAVNE MANEKENKE OTKRILE TAJNU SAVRŠENOG IZGLEDA: Kako izgleda njihov trening!

Prošli mesec izašla je informacija kako se prvi put u 24 godine neće održati spektakularni show branda Victoria’s Secret. Revija na kojoj smo godinama gledali najlepše žene na svetu poput Heidi Klum, Alessandre Ambrosio, Adriane Lime i mnoge druge savršeno isklesane lepotice koje su, osim donjeg veša, promovisale i zdrav način života. Upravo su Josephine Skriver i Jasmine Tookes bile te koje su svoje prijateljstvo s modne piste i ljubav prema sportu pretočile u brand JoJa. Reč je o blogu i YouTube kanalu na kojima svakodnevno objavljuju zdrave recepte, treninge i novitete vezane uz sportski lifestyle.

Gotovo se sve manekenke VS kunu u vežbanje na pilates reformerima za koji kažu da je ključan za oblikovanje tela i opisuju kako su ga uvrstile u svoje treninge. Da je reč o sve popularnijoj aktivnosti uverila nas je i instruktorka pilates reformera, Diana Kozniku (Biotrening Centar).

Koje su prednosti vežbanja na pilates reformerima?

Prednosti i rezultati rada na reformerima su izduženiji mišići za razliku od druge vrste vežbi. U svakoj vežbi se zahteva maksimalna aktivacije trupa kao stabilizatora i bez obzira na to koja se vežba radi, velike skupine mišića su uključene u rad, a uz to radi se i na koordinaciji i balansu.

Mogu li vežbati početnici?

Bilo da vežbate u grupi ili individualno vežbe se uvek mogu prilagoditi stepenu kondicije. I ono što je bitno, prolaze se uvek osnovni principi vežbanja kao što su pravilno disanje i držanje tela u određenim pozicijama tako da prethodno znanje o samom pilatesu nije potrebno već se sve radi na svakom treningu.

Kada su vidljivi prvi rezultati?

Rezultati su vidljivi vrlo brzo, kroz dva meseca i to najviše u samom držanju tela. Vežbanjem na reformeru utičemo na mišićnu izdržljivost i snagu, a mišići lepše izgledaju i postaju zategnutiji.

Kako izgleda jedan trening na reformeru?

Na svakom se treningu prolaze osnovni principi pilatesa, uvodnog dela u kojem pripremamo telo na zahteve glavnog segmenta treninga, u kojem pak naglašavamo određeni deo tela dok se ostatak aktivira. Trening ima svoj “flow” i vrlo ga je lako pratiti.

Mogu li na reformeru vežbati svi?

Mogu! Mlađi, stariji, žene, muškarci, rekreativci ili profesionalni sportisti. Takođe, velika prednost je ta da se ova sprava koristi dosta i u rehabilitaciji povreda tako da stvarno nema izgovora za ne početi trenirati.

Vežbanje pilatesa na reformeru službeno je postao IT trening ne samo na zapadu, nego i kod nas. Zato pronađi najbliži studio i neka ova vrsta treninga postane tvoja meditacija u pokretu!

elle.hr
Foto: Pixabay.com/Printscreen

    PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

    Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

    Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

    Ostavite komentar

    Unesite pojam i stisnite enter