Izvor:
07.05.2016 u 19:15
0

ODLIČAN VID REKREACIJE: Vožnjom ROLERA do savršene linije

Svakodnevno smo preplavljeni informacija o trčanju, tegovima, trbušnjacima, a mnogi su zaboravili na, sada već tradicionalno, gubljenje kilograma uz pomoć rolera.

Lepo vreme je odavno došlo pa je tako većina ljudi počela da se rekreira. Ako imate u blizini neku stazu adekvatnu za vožnju rolera, iskoristite to na najbolji način i izađite iz kuće.

Roleri su namenjeni svim generacijama, a preporučuju se prvenstveno deci jer su odlični za razvoj muskulature. Nije teško naučiti kako se voze, ali ako ste početnik, najbolje je da neko bude pored vas bar dok ne budete imali slobodu da se sami krećete. Takođe, koristite štitnike za kolena, šake, laktove i kacigu za glavu jer se nikad ne zna da li ćete pasti.

Da bi fizička aktivnost dala rezultate neophodno je biti adekvatno dozirana. To znači da vožnja rolera ne bi trebala da traje duže od 30 minuta za one koji nisu baš u formi, a do 60 minuta za malo profesionalnije osobe.

Dovoljno je 3 do 5 puta nedeljno voziti rolere kako bi rezultati bili vidljivi već posle mesec dana. Ovom aktivnošću učvršćujete zadnjicu i noge, ali i ruke jer njima održavate ravnotežu. Stručnjaci čak napominju da su efekti isti kao kod trčanja.

Zbog toga, flašicu u ruke, rančić na leđa i pravac na vožnju rolera!

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter