Izvor:
12.05.2019 u 12:47
0

U OVOME SE KRIJE ODGOVOR: Zašto odlažemo ono što je stvarno bitno za naše zdravlje?!

Sigurno ste i vi barem jednom u životu odložili zdrave navike, početak vežbanja i sve sitne odluke, za onaj ključni dan, kada ćete život promeniti iz korena. Čekamo prvi u mesecu, i to po mogućstvu da to još bude i ponedeljak, pa će se sve kockice sklopiti i mi ćemo konačno početi da radimo na svom fizičkom zdravlju i samopouzdanju. Zašto odlažemo ono što je stvarno bitno za naše zdravlje? Odgovor se naravno krije u nedostatku motivacije.

Da biste konačno počeli sa zdravim navikama i fitness načinom života, morate promeniti mnogo toga u do sada stečenoj rutini, što svakako nije jednostavno. Upravo zbog prevelikih odricanja, često smo u iskušenju da od svega odustanemo i vratimo se na staro, a kako bismo takvom iskušenju odoleli, najvažnije je da u sebi pronađemo pravu motivaciju.

Pre nego što počnete sa promenom, morate sebi jasno staviti do znanja da put na koji krećete nije lak, ali da uprkos tome, vi ne želite da se vratite unazad. Na ovaj put, ne smete krenuti sa previše rigoroznim stavovima, jer je promena već sama po sebi teška, a dodatno iscrpljivanje, samo vas može naterati da odustanete.

Dakle, pre nego što i pronađete motivaciju, obećajte sebi, da ćete se u promenu upustiti korak po korak, bez preterivanja.

Motivaciju morate pronaći duboko u sebi. Zapitajte se zašto vam je važno da smršate, vežbate i živite zdravo. Možda želite da poboljšate svoje zdravlje, ili da više uživate u svome telu, da poboljšate samopouzdanje, ili podignete nivo svoje energije, ali taj cilj, koji će vas motivisati, pre svega morate čvrsto i istinski želeti, da biste mu težili.

Kada ste konačno pronašli cilj, postavite ga ispred sebe, i postupno, iz dana u dan prođite kroz novu promenu. Malim koracima brže ćete stići do cilja, jer ćete se preskačući stepenike umoriti i odustati.

Važno je da shvatite kako je svaki vaš korak napred pozitivna promena, zbog koje morate podržati i pohvaliti sebe, a tada ćete biti i dodatno motivisani da nastavite dalje. Još jedna veoma motivišuća stvar je da na svake dve nedelje beležite postignute rezultate, jer kada vidite uspeh imaćete želju da se još više potrudite i date sve od sebe, kako bi rezultati bili bolji.

Upustite se u ovu avanturu iz ljubavi prema sebi i ne dozvolite da vas ma ko demotiviše!

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter