Izvor:
24.12.2018 u 11:39
0

ŠEST FITNES ODLUKA: Počnite odmah sa primenom ovih saveta i rezultati će biti neverovatni!

Koliko vas je pomislilo upravo ovo kada je videlo naslov ovog teksta? Ukoliko ste i vi već donosili ovakve odluke i već negde oko 15. januara ih zanemarili onda ste u onih 92% populacije koji baš i nisu uspeli da istraju u sopstvenim željama.

Hajde da pokušamo još jednom, ipak je Nova godina prilika da se krene iznova. Evo novogodišnjih fitnes odluka za koje se nadam da će postati vaša nova fitnes i health rutina tokom 2019. godine.

1.Ne čekajte da prodju praznici – počnite odmah!

Jer tih par dodatnih kilograma neće pomoći u postizanju niti jedne od odluka u nastavku.

2. Iznenadite svoje telo

Isprobajte neki nov vid vežbanja – krenite na neki grupni program ukoliko nikada niste vežbali na taj način ili angažujte personalnog trenera i brigu o treninzima i režimu ishrane prepustite nekom drugom.

3. Fokusirajte se na ono što radite kada niste u fitnes centru

Sećate se pravila 20:80, u mnogome važi i u fitnesu. Ono što radite van fitnes sale je verovatno važnije od samog treninga. Efekte nećete videti ako nakon treninga, ma koliko naporan bio, nastavite sa lošim navikama poput nekontrolisane ishrana ili konstantnog manjka sna.

4. Sklonite vagu i slikajte se

Ovo svi vole, sada imate izgovor za još jedan selfie. Svoj napredak pratite tako što ćete na fotografijama sami biti svedoci sopstvenih promena. Garantovano čini čuda kada je motivacija u pitanju. Za one najhrabrije i dodatni izazov – podelite svoj put i na društvenim mrežama.

5. Pronađite fitnes partnera

Ukoliko uspete da i nekog vama bliskog ubedite da na ovaj put pođe sa vama, verovatnoća da ćete odustati je znatno manja. Savet je da odaberete nekoga ko je uporan i pred kim vam neće biti lako da tek tako odustanete.

6. Počnite da trčite

Sigurno ste primetili sve više organizovanih trka na 5 ili 10 kilometara, gradskih ili brdskih, dnevnih ili noćnih o kojima često bruje društvene mreže. Ukoliko vas ovaj trend privoli da zavolte trčanje i istrčite svoju prvu trku, ma koliko duga bila, sav hajp je bio opravdan. A i trčanje je nešto najjednostavnije i najprirodnije kada se aktivnosti na otvorenom u pitanju.

Bonus savet – kada sve svoje odluke, ove ili neke druge, stavite na papir i kada vam je motivacija na najvišem nivou, planirajte unapred i odmah uplatite, bukirajte, zakažite što je moguće više aktivnosti unapred. Ono što je već plaćeno i zakazano će vas naterati da istrajete.

Vidimo se u teretani.

Blic
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter