Izvor:
20.12.2018 u 10:41
0

Za ravan i zategnut stomak treba da uradite ovoliko trbušnjaka!

Iz ugla prosečnog rekreativca vrlo je logično razmišljanje da ako radimo hiljade i hiljade trbušnjaka ili generalno mnogo vežbi za stomak imaćemo savršene trbušnjake, ali nakon par meseci takvog rada shvatate da ipak negde grešite jer cilj nije ni na vidiku?

Ako pitate bilo kog fitnes stručnjaka da li je ovo način da dođete do gore pomenutog cilja odgovor će biti „Naravno da nije“.

Na samom početku bitno je naglasiti da uz adekvatan trening bitnu ulogu igra i ishrana, jedno bez drugog ne može.

Istraživanja koja su sprovedena krajem prošle godine nad 1000 Evropljana koji su bili fizički aktivni uzrasta od 30 do 40 godina govore da se kod odraslih osoba masti najčešće skupljaju u regiji stomaka i zadnjice (preko 70 odsto). Energetska vrednost hrane jedan je od najvažnijih aspekata kada je reč o zdravoj ishrani. Ravnoteža između unosa kalorija putem ishrane i potrošnja kalorija putem metabolizma i fizičke aktivnosti odgovorna je za održavanje zdrave telesne težine, što utiče na vidljivost trbušnjaka.

Ako želite da imate savršene trbušnjake, morate da ispunite sledeće uslove:

1. Da bi se trbušnjaci makar i nazirali procenat telesnih masti mora biti izuzetno nizak, a da biste to postigli morate najpre da smršate.

2. Debljina kožnog nabora u predelu stomaka mora da bude vrlo mala, ako ste i smršali, to nekada neće biti dovoljno za savršene trbušnjake, masti koje su smeštene u regiji stomaka morate da svedete na minimum, a to možete jednostavno proveravati redovnim merenjem kožnih nabora pomenute regije.

3. Nije potrebno da radite 1000 trbušnjaka po treningu, 200-300 će biti dovoljno, neka vežbe za stomak budu što raznovrsnije, kombinujte rotacije, podizanja nogu, izdržaje – svi ovi tipovi vežbi doprineće bržem dolasku do željenog rezultata.

4. Izbacite gazirana pića, alkohol i sve vrste sokova. Ne smete konzumirati hranu koja se sprema na ulju, pogotovo ne prženu ili iz friteze. Izbor mesa neka bude piletina i riba. Unosite dosta povrća, pogotovo svežeg i sezonskog. Slatkiše morate u potpunosti izbaciti, kasni obroci takođe nisu dozvoljeni.

Dobre trbušnjake nije lako napraviti ali je itekako moguće ukoliko to jako želite i ako ste spremni na odricanje i disciplinu.

Izvor: B92
Foto: Twitter/FitspirationaI

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter