Izvor:
02.11.2018 u 13:04
0

Ako ste fizički aktivni, bolje ćete se osećati!

Dosadašnja istraživanja nedvosmisleno pokazuju da je jedan od najboljih načina da se sačuva ili povrati dobro raspoloženje fizička aktivnost. Za mnoge je ohrabrujuća i činjenica da za povećano lučenje hormona sreće nije potreban veliki fizički napor. Dakle, ne mora da se provede sat vremena u teretani ili da se istrči maraton. Za vedrinu su sasvim dovoljne vežbe joge, pilatesa, brza šetnja, pa čak i čišćenje kuće.

Redovna rekreacija utiče, kako na fizičkom, tako i na psihičkom planu. Na fizičkom nivou vežba stimuliše proizvodnju hormona koji poboljšava raspoloženje. Sa psihičkog aspekta, vežbanje omogućava zdrav umor i bolji san.

Raspoloženje kod većine ljudi počinje da opada sa početkom hladnijeg doba godine. Vremenski uslovi značajno utiču na stanje psihe, tako da se negativne emocije direktno odslikavaju na svokodnevnu komunikaciju i način na koji se ophodimo prema ljudima. Nedostatak poletnosti obično se pokazuje kao džangrizavost, hroničan umor i pretežno negativan stav prema dnevnim događajima.

Da bi se izbegao pad životne energije, problemi sa koncentracijom, žudnja za jačom hranom i slatkišima, kao i nervna labilnost, predlažemo vam da svakodnevno praktikujete pilates vežbe.

novosti.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter