Izvor: dnevno.rs
04.09.2020 u 22:51
0

Ne BACAJTE NOVAC na SKUPE PREPARATE! Ovo su PRIRODNI RECEPTI za kosu KAO SVILA!

Naša kosa i celokupan organizam su pod svakodnevnim uticajem prirode i spoljašnjih faktora. Pozitivni uticaji prirode na kosu su brojni, ali tu su i oni negativni.

Da bi mogli da uživamo u svim blagodetima prirode moramo naučiti i kako da se štitimo od nje.

Stresne situacije nas pritiskaju svakog dana i teško se nosimo sa mnogima od njih a to šteti kosi i celom telu.

Glavni uzročnik opadanja kose, slabosti i suvoće vlasi, prevremenog starenja i mnogih drugih obolenja čitavog organizma je stres!  Najbolje je lečiti ga opuštanjem u prirodi!

Nek se pakuje ribolovačka oprema, roštilj, ležaljke i pravac na pecanje!

PROČITAJTE JOŠ…

POTPISAN SPORAZUM u Beloj kući! Beograd i Priština POSTIGLI SPORAZUM!

OGLASIO se Vučić! Evo ŠTA KAŽE o POTPISANOM SPORAZUMU sa Prištinom!

NAJVAŽNIJE OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Potpisali smo bilateralni sporazum sa SAD u kome Priština nije pomenuta

MILICA JE SKOČILA U SMRT DA BI SAČUVALA ČAST: Ovo su njene poslednje reči!

TRAMP SE SETIO NOVAKA: Imate dobrog tenisera! Vučić: Najboljeg na svetu! VIDEO

ŠTA MARIĆ RADI NA ODMORU? Fotografije govore više od hiljadu reči! (GALERIJA)

Ali pre svega toga par saveta kako da zaštitite kosu od loših spoljašnjih faktora kao što su sunce ili vetar!

Prirodne maske koje štite kosu od UV zraka

Maska za kosu koja štiti od UV zraka je jedna od obaveznih elemenata koji treba imati u svom kozmetičkom arsenalu. Lako se pravi, a još lakše koristi:

Jedna kašika maslinovog ulja,

jedno žumance

vitamini B grupe

Pola avokada

Svi sastojci se izmiksaju u avanu i dobro sjedine. Kada se dobije kompaktna masa, nanese ee na kosu i utrljaja na krajeve. Ostavi se da deluje oko dvadeset minuta i zatim ispere mlakom vodom.

Svaki od ovih sastojaka deluje na vlasi tako što ih oblaže slojem koji štiti od štetnog uticaja sunca. Sprečava suvoću i oštećivanje kose i dubinski je hidrira. Vrlo jednostavno a super učinkovito!

Još jedna maska koja je vrlo delotvorna sadrži rastvor zelenog čaja i arganovo ulje.

Ova dva sastojka se pomešaju i dobije se specifičan serum koji se može prskati na kosu pre polaska u prirodu, bez ispiranja. Osiguraće mekoću i smanjiti mršenje kose, a svojim antioksidantnim dejstvom štitiće vlasi od štetnih uticaja. Arganovo ulje sadrži svoj zaštitni faktor protiv UV zraka pa će kosa biti zaštićena i od tih uticaja. Ovakav serum može se naneti i na kožu.

Prirodni sastojci za kosu koji štite od vetra i štetnih gasova!

Verovali ili ne, postoje sastojci iz prirode koji sprečavaju apsorbciju štetnih gasova u vlasi kose, a služe i kao zaštita od vetra. To su: kokosovo ulje, ulje koštica grožđa, gel Aloe vere i belance!

Belance je prirodna infuzija belančevina i kolagena za vlasi kose. Oblaže kosu i podstiče njenu prirodnu zaštitu.

Ulje koštica grožđa sadrži prirodne repelente štetnih materija iz okruženja i jak je antioksidant. Štiti kosu i sprečava oštećivanje!

Aloe vera je dar iz prirode koji ima blagotvorno dejstvo na ceo organizam, pa i na kosu i štiti je i čini mekšom i zdravom!

Sve sastojke treba izmikisati u merama dovoljnim za vašu kosu, najbolje po jednu supenu kašiku. Napravljenu masku treba naneti i nakon dvadeset minuta isprati.

Oporavak kose nakon boravka u prirodi!

Boravak na izletu ili pecanju, ili negde na kupanju, opuštanje uz reku ili jezero su super odmor, ali…. Kosa je umršena i suva. Tanka kosa je iskrzana posle svih štetnih uticaja Ima rešenja i za to!

Potrebno vam je:

Mleko

Med

Toliko je jednostavno!

Pola šolje mleka i dve kašike meda vraćaju kosi sjajan, zdrav i negovan izgled. Napravi se rastvor od ova dva sastojka, nanese na kosu i drži dvadesetak minuta koliko je potrebno da se maska upije. Ispere se mlakom vodom.

Mleko je bogato kalcijumom i cinkom pa hrani vlasi dubinski, i oblaže je zaštitnim slojem dok med regeneriše i sprečava oštećivanje vlasi. Ne može biti lakše, a stvarno deluje!

Još jedan super sastojak za oporavak kose je šea maslac. Bilo da se koristi sam ili u kombinaciji sa nekim hranjivim uljem ili vitaminima, on regeneriše kosu i čuva je od spoljašnjih faktora. Šea maslac je blagotvoran za svaki tip kose.

Uvek prisutni sastojci za negu i oporavak kose su i kopriva i kamilica, i učiniće da  kosa puca od zdravlja i jačine!

Beli luk sprečava oštećenja i opadanje vlasi a i podstiče kosu na rast!

Jogurt pomaže da se neukrotiva kosa zauzda i lakše češlja, sprečava lomljenje dlake i neguje kožu glave.Kada se ukombinuje jedna kašika jogurta, ulje nara i vitamin E, dobije se maska koja pored nege ima i regenerativno dejstvo. Posle ove maske češljanje će biti lako a kosa sjajna i meka.

Poznavanje ovih maski i sastojaka je kao da znate sve o kosi i njenoj nezi nakon boravka u prirodi!

Priroda je lek za sve i svaki sastojak koji nam velikodušno poklanja ima neko pozitivno dejstvo za kosu ali i za celo telo. Boravak u prirodi odmara mozak, opušta telo i leči dušu.

Mi smo deo prirode i moramo je poštovati i razumeti. Ako mi negujemo nju i ona će nas. Na žalost svojom nepažnjom izazvali smo mnoge promene u prirodi zbog kojih sada trpe naše telo i kosa. Štetna UV zračenja su povećana, štetni gasovi u prirodi su vrtoglavo porasli, čestice negativnih elemenata su svuda oko nas.

Srećom, još uvek postoje prirodni sastojci kojima se možemo boriti da zaštitimo zdravlje tela i kose.

 

Opametimo se na vreme, iskoristimo sve dobro iz prirode da umanjimo ono loše. Čuvajmo prirodu da bi smo još dugo mogli da uživamo u njoj, da pobegnemo od stresa i da tražimo spas i mir i zdravlje!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter