Izvor: Nezavisne
06.06.2020 u 09:35
0

Napravite sami preparate za negu od limuna

Mandarina, limun, grejp i pomorandža mnogima su omiljene voćke. Njihovim plodovima i sokovima podižemo imunitet, a eterična ulja i kozmetičke preparate koristimo za njegu lica, kose i tela.

Kreme, losioni i šamponi na bazi citrusa čiste, osvežavaju i učvršćuju kožu, stimulišu obnavljanje njenih ćelija, a kosu čine sjajnijom i svilenkastijom. Uz malo truda i neznatne troškove takve preparate lako možete i sami da napravite.

Tonik za čišćenje lica: Pomešajte 1 dl slatke pavlake sa kašikom limunovog soka i kašikom meda i dobro umutite. Ovu mešavinu nanesite komadićem vate na lice, vrat i dekolte, ostavite da deluje pet minuta i isperite mlakom vodom.

OVO MORATE ZNATI

TRAGEDIJA U BRAZILU: Srbin Marjan Jocić nađen mrtav u kamenolom

SRPSKI ODBOJKAŠ POZITIVAN NA KORONA VIRUS: Atanasijević je najteže dane pandemije proveo u Peruđi

LICE NAJOKRUTNIJEG ZLOČINAČKOG UMA! Zastrašujuće fotografije pedofila otmičara devojčice sa Kosova! (GALERIJA)

VOJSKA IZLAZI NA ULICE AMERIKE! Vraća se na snagu zakon star 50 godina! (VIDEO)

REŠENA MISTERIJA! 25 miliona ljudi je nestalo, sada znamo šta se dogodilo! (GALERIJA, VIDEO)

Maska protiv bora: Pomešajte tri kašike mladog sira sa žumancetom i čvrsto ulupanim snegom od belanca, dodajte kašiku šećera u prahu, sok od jednog limuna i sve sedinite. Masu nanesite na lice i vrat, ostavite da deluje 30 minuta i isperite mlakom vodom. Ova maska regeneriše kožu i osvežava ten i treba je nanositi na lice svakog trećeg dana.

Ulje protiv celulita: Pomešajte po sedam kapi eteričnog ulja pomorandže, lavande i borovnice, dodajte 50 ml eteričnog ulja jojobe i posle kupanja ili tuširanja ovom mešavinom masirajte dijelove tela zahvaćene celulitom.

Vitaminsko pakovanje za kosu: Pomešajte po kašiku soka od pomorandže, limuna i grejpfruta, dodajte pola banane i kašiku punomasnog mleka i sve dobro umutite mikserom. Kada operete kosu nanesite pripremljenu masu, ostavite da deluje 20 minuta i dobro isperite.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter