Izvor: happyBSC
20.12.2020 u 19:07
0

PRVI PUT! U restoranu servirano meso proizvedeno u laboratoriji

Pileće meso proizvedeno u laboratoriji u subotu je prvi put servirano u jednom restoranu u Singapuru.

Američki startup „Eat Jus“ je ranije ovog meseca saopštio da je meso proizvedeno u laboratoriji dobilo dozvolu za prodaju u Singapuru kao sastojak pilećih medaljona (nuggetsa) nakon što je upravo Singapur postao prva zemlja koja je dozvolila prodaju mesa proizvedenog bez potrebe za ubijanjem životinja.

Konzumacija živottinjskog mesa je ekološka pretnja jer stoka proizvodi metan, a zbog stvaranja pašnjaka se krče šume i tako uništava prirodni štit od klimatskih promena. „Eat Just“ je saopštio da je u sredu obavio prvu komercijalnu prodaju laboratorijski proizvedenog mesa restoranu u Singapuru.

Restoran je počeo služiti pileće meso u subotu uveče, a prvi koji su ga probali bili su učenici starosti između 14 i 18 godina. Oni su bili pozvani na obrok nakon što su „pokazali predanost u izgradnji bolje planete“.

Vlasnik restorana je rekao da je laboratorijski proizvedeno mesto revolucionaran korak napred u rešavanju problema klimatskih promena i u stvaranju prilika za hranjenje bez uništavanja planete.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter