18°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: tanjug

GUBITAK OD SEDAM MILIJARDI EVRA: Ovi gradovi u Italiji ostaju bez 34 miliona turista!

Rim, Venecija, Firenca, Torino i Milano, koji zajedno čine više od trećine italijanskog turizma, ovde godine zbog pandemije ostaće bez skoro 34 miliona turista iz inostranstva.

Procenjuje se da će to uzrokovati gubitak od sedam milijardi evra, od čega se 4,9 milijardi odnosi na smeštajni, ugostiteljski i poslovno-uslužni sektor, navodi udruženje Confesercenti.

U Veneciji, koja je među najtraženijim destinacijama u svetu, očekuje se gubitak od 13,2 miliona posetilaca, odnosno tri milijarde evra turističkih troškova.

Sledi Rim koji će, kako se procenjuje, ove godine ostati bez 10 miliona stranih turista, kao i 2,3 milijarde evra, a zatim i Firenca koja će biti bez pet miliona posetilaca iz inostranstva i 1,2 milijarde evra potrošnje.

PROČITAJTE OVO

POZNAT PO SKANDALIMA, SADA POKAZAO SVOJU NEŽNU STRANU: Ovako Šijan svoju dragu obasipa pažnjom(FOTO)

SPEKTAKULARAN ULAZAK MLADE MANEKENKE U VILU: Merlin im POMRSIO KONCE, oni vide KONKURENCIJU! (VIDEO)

PANIKA U PRIŠTINI! Avdulah Hoti pozitivan na Covid-19!

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS I CELU NAREDNU NEDELJU!

Kako je navedeno, Milano će izgubiti četiri miliona turista i njihovu potrošnju od oko 900 miliona evra, a Torino će se suočiti sa padom broja posetilaca za više od 800. 000, kao i 186 miliona evra turističkih troškova manje.

Gradovi kulture i umetnosti u Italiji, koji u velikoj meri zavise od međunarodnog turizma, uglavnom su bez posetilaca zbog pandemije i restriktivnih mera, a domaći turisti za odmor radije biraju manja priobalna mesta, sela i planine.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar