19°C

Beograd

Photo: schiphol.com

Izvor: Tanjug

RAMPA ZA SRBE Holandija zatvorila granice za putnike iz Srbije

Holandija je ponovo danas zatvorila granice za putnike iz Srbije i Crne Gore, nedelju dana nakon što ih je otvorila, navodeći kao razlog nagli porast broja zaraženih korona virusom u te dve zemlje.

Putnicima iz Srbije i Crne Gore omogućen je ulazak u Holandiju 1. jula kada je ta zemlja, nakon preporuka EU, otvorila svoje granice za 14 država koje nisu članice bloka, ali i za Kinu pod uslovom da i ona recipročno odgovori.

Međutim, holandska vlada rekla je da je bila primorana da skloni Srbiju i Crnu Goru sa liste zbog porasta broja zaraženih u tim zemljama, navodeći da bi holandski putnici trebalo da odlaze u Srbiju i Crnu Goru samo ako je to "apsolutno neophodno", prenosi Rojters.

Savet EU usvojio je ranije preporuku da se od 1. jula ukinu privremene restrikcije na putovanja u EU za državljane 15 zemlja širom sveta, među kojima je i Srbija, ali je upozorio da je primena ove preporuke isključivo u nadležnosti država članica.

Komentari korisnika (1)

Holl

Ja MORAM u Bgd da vidim svoju familiju i imam vec kupljenu kartu za sredinu jula. Ja mislila da izbegnem drugi talas pre jeseni, ali je drugi talas vec dosao. Sta bude- bice.


Ostavite komentar

Povezane vesti