27°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Nezavisne

AKO STE PLANIRALI DA IH POSETITE: Ovih PET EVROPSKIH država nemaju AERODROM (GALERIJA)

Neke manje zemlje nemaju aerodrome, a mi izdvajamo pet država u Evropi koje ne mogu da se pohvale pistom sa koje poleću i na koju sleću avioni.

1. Vatikan

Najmanja je država na svetu s površinom od 0,44 kilometara kvadratnih. Nema svoj aerodorm jer se nalazi unutar Rima koji ima dva međunarodna aerdoroma..

2. San Marino

Još jedna država koja nema aerodrom, a ne okružuje je urbani grad, kao što je slučaj kod Vatikana. Bez obzira, aerodorm "Federico Fellini" udaljen je samo 15 kilometara.

3. Monako

S jedne strane Francuska, a s druge Sredozemno more, Monako je druga najmanja država na svetu. Ljudi avionom obično sleću na aerodrom u Nici na Azurnoj obali u Francuskoj.

4. Lihtenštajn

Mala država nalazi se na granici Austrije i Nemačke. Najbliži aerodorm je u Švajcarskoj, St. Gallen-Altenrhein. Ova zemlja ima najviši BDP po glavi stanovnika te se može pohvaliti da je među onima koje imaju najmanji javni dug.

5. Andora

Mala država između Francuske i Španije smeštena je na Pirinejima. Glavni grad je Andora la Velja, koji je ujedno i najviši glavni grad u Evropi. U razmaku od tri sata postoji pet aerodorma u Španiji i Francuskoj.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar