15°C

Beograd

Spektakl: Hiljade Beograđana na putovanju kroz vekove pod otvorenim nebom! (FOTO)

Prvaci opere, hor i orkestar Narodnog pozorišta priredili su večeras spektakularni Gala koncert na beogradskom Trgu Republike u okviru programa "Pozorište na trgu - Portal ka vekovima".

Večeras na Trgu republike hiljade Beograđana pratilo je program Narodnog pozorišta “Pozorište na Trgu”. U poznatim arijama i kompozicijama iz opera sa repertoara uživalo se pod otvorenim nebom.

Celodnevni program "Pozorište na Trgu - portal ka vekovima”, povodom obnove Trga republike okupilo je oko 300 umetnika Narodnog pozorišta, a program je počeo već u 11 sati.

Orkestrom i horom Narodnog pozorišta dirigovali su Dejan Savić, Ðorđe Pavlović i Ðorđe Stanković, a ovacije publike mamili su svojim glasom prvaci Beogardske opere - Jasmina Trumbetaš Petrović, Dragoljub Bajić, Dragana del Monako, Aleksandar Stamatović, Janko Sinadinović, Snežana Savičić Sekulić, Dejan Maksimović, Jadranka Jovanović, Sanja Kerkez, Sofija Pižurica, Aleksandra Angelov...

Čarobne note Sen Sansa, Pučinija, Šostakoviča, Borodina, Verdija, Mocarta, Konjovića ispunile su centar Beograda. U publici čitave porodice, doplomatskj kor, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević..

Nakon gala koncerta, pred publiku na Trgu Republike izašao je ansabl Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu. Na otvorenom na specijalnoj pozornici oni izvode balet Vokija Kostića "Ko to tamo peva".

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je informaciju da je na rekonstruisani trg došlo hiljade građana.
Centralni deo programa počeo je u 20 časova mapiranim projekcijama na fasadama Narodnog pozorišta kojima se oživela arhitektura Trga i predstavio proces rekonstrukcije i razvoja Beograda od izgradnje nacionalnog teatra 1868. godine do današnjeg izgleda Trga republike.

Još jutros, program je počeo promenadnim koncertom srpsko-japanskog prijateljstva u Velikoj sali Narodnog pozorišta.

Sat kasnije najmlađi su u organizaciji Kulturnog centra Beograda uživali u bajkama. Akrobatskim i žonglerskim tačkama umetnici cirskuske trupe Kinetrop u programu Cirkus istorije u režija Ivane Koraksić zabavljali su građane na Trgu Republike.

Koncert džez i autorske muzike održan je u Kulturnom centru Beograda, a od 18 sati na Trgu Republike kod drvoreda prema Kolarčevoj izvedena je Mocartova opera za decu i omladinu "Bastijen i Bastijena"

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar