9°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: objektiv

Nekoliko saveta da BOLJE RAZUMETE SVOJE DETE!

Nekoliko saveta koji vam mogu pomoćo da razumete svoje dete. 

Možete ga ili ublažiti, ili staviti pod kontrolu.

NAJVAŽNIJE

PRE 22 GODINE POČELA JE BITKA NA KOŠARAMA: Srpski junaci živeće VEČNO!

DAN SVETE MUČENICE: Vernica slavila Boga i MUKOM čuvala veru od nehrišćana, koje je stigla KAZNA

HAPŠENJE ZBOG PROSTITUCIJE: Osumnjičeni (42) UJEO policajca u Beogradu!

Deca često umeju da ispituju granice.

Kako roditelja, tako i okoline.

Pravovremeno upozorenje

Najavljeni odlasci van kuće mogu da budu od koristi zato što detetu možete vrlo jasno da definišete svoja očekivanja i mogućnosti. Roditelji često nisu u mogućnosti da zadovolje želje dece zbog finansijskih poteškoća. Odlazak u kupovinu i pravovremeni dogovor o mogućem izboru sigurno neće rezultirati neprimerenom reakcijom.

Sa malo većom decom pokušajte da se dogovorite, budite saveznici, dajte detetu mogućnost da između dve sitnice odluči koju želi. Ako odlazite u kupovinu sa manjim detetom, stručnjaci savetuju da mu date da se nečim zabavi, bilo da se radi o nekoj igrački koju voli, ili pecivu koje će grickati dok vi kupujete.

Kompromisi

Patrijarhalni roditelji se sigurno ne bi složili sa rečju kompromis. Čvrsta pravila ne čine decu uviđavnima već, naprotiv, uslovljavaju kod deteta inat, bes i prkos. Budite dosledan roditelj i ako s vremena na vreme popustite u svojim traženjima, to na kraju ne znači da gubite na autoritetu.Kod manjeg deteta, u situacijama koje mogu da dovedu do neuspeha, dobro je koristiti strategiju “skretanja pažnje”. Neki mališani u obilasku prodavnice, u trenutku kada ugledaju neku od igračaka, umeju da se “zalepe” za policu. U takvim i sličnim situacijama dobro je podići dete i udaljiti ga kako bi pažnju usmerilo na nešto drugo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar