12°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: happyBSC

GUBITAK TRUDNOĆE! Ovo je glavni rizik za pobačaj!

Trudnice u Južnoj Aziji koje su bile izložene zagađenju vazduha suočavaju se s povećanim rizikom od gubitka trudnoće, pobačaja i mrtvorođenosti, pokazuje najnovije istraživanje.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

LOPUŠINA ZA HAPPY TV: Ovako se prisluškivao Slobodan Milošević

DANAS JE DRUGI DAN BOŽIĆA: Slavi se Sabor Presvete Bogorodice, običaji su brojni

ISPOVEST I OBEĆANJE MRKONJIĆA POSLE BOLNICE: Medicinarima se videle samo oči, potpuno su predani poslu, ODUŽIĆU IM SE

STANJE NA PUTEVIMA: Pojačanje saobraćaja, zastoji na izlazima iz zemlje

Istraživači su otkrili da je 349.681 gubitak trudnoće svake godine u celoj Indiji, Bangladešu i Pakistanu povezano s lošim kvalitetom vazduha.

U časopisu "Lancet Planetary Health" obavljeni su rezultati istraživanje koje sugeriše da bi te zemlje, ako su ispunile indijski standard kvaliteta vazduha, mogle da spreče 7 posto godišnjih gubitaka trudnoće.

Zagađen vazduh ranije je bio povezan sa povećanim brojem pobačaja, preuranjenim porođajima i malom težinom novorođenčadi, kao posledica zagađenja na majku. Druga istraživanja otkrila su da zagađenje može probiti majčinu posteljicu i potencijalno doći do fetusa u maternici.

PROČITAJTE JOŠ

LONČAR OTKRIVA: Evo da li će PCR test za naše građane koji dolaze u Srbiju biti obavezan i posle 10. januara

NEVIDLJIVA GRDOSIJA: Nova tehnologija smanjuje mogućnost da se tenk opazi za čak 80 odsto

UDOVIČIĆ O SITUACIJI SA KORONOM: Borimo se za svaki život, ne znamo koji je dan

Veruje se da je studija prva ove vrste koja je kvantifikovala učinak zagađenja okoline na gubitak trudnoće u Južnoj Aziji, jednoj od najzagađenijih regiona na Zemlji. Autori kažu da su njihovi nalazi važni za poboljšanje javnog zdravstva i zdravlja majki, posebno u zemljama sa niskim standardom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar