19°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Yumama

IMATE TINEJDŽERA: Ovo MORATE ZNATI o njihovom ODRASTANJU

Odevanje je jedan od najvažnijih delova u traženju i iskazivanju sebe u periodu adolescencije. Stil oblačenja ima ključnu ulogu u odrastanju tinejdžera, zbog čega je vrlo važno kao roditelj postupiti na pravi način.

Adolescencija je vrlo važan period odrastanja, u kom osoba uči da donosi svoje odluke i da ima određene odgovornosti. Prostor u kom deca tog uzrasta najviše vole da istražuju svoju slobodu jeste oblačenje. Kraj osnovne i srednja škola su period kada dete gradi sopstveni stil. Biranjem odeće oni pokušavaju da istraže celokupan sopstveni identitet. 

Kada sa tinejdžerom razgovarate o odevanju, važno je da obratite pažnju na to koliko garderoba znači za njih.

OVO MORATE PROČITATI

HEROJ SPREČIO OTMICU DETETA! "Srbin u Berlinu spasao nemačko dete od Nemca"

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS: Sunčano i toplo, na jugu zemlje mogući pljuskovi

EU OTVORILA GRANICE Slobodan prolaz za naše državljane

SLOBODAN ULAZ U GRČKU PREKO MAKEDONIJE Od danas otvoren granični prelaz Evzoni

Putovanje ka ljubavi prema modi i odevanju mora u sebi sadržati i greške, a roditelji su tu da pomognu. Oni možda ne vide problem u tome da nose istu majicu danima ili da nose šorts iako je hladno. Važno je da na suptilan, ali i afirmativan način vodite dete i pomognete mu u pronalaženju ličnog stila.

U tom periodu, način odevanja vrlo lako pokazuje u kakvoj se sredini kreće dete. Važno je da mu date slobodu, bez obzira na to da li idete sa njim u kupovinu ili ne. Tada se često može desiti da odbiju odeću koju im vi kupite,  jer se ne osećaju kao svoji u tome. Razgovor o onome šta vole je odličan način da im pokažete da vas interesuje njihov svet, a time ćete izbeći i trošenje novca na nešto što neće nositi. 

Odećom oni traže sopstveni identitet, zato morate da im date prostora da eksperimentišu. Negativne komentare sa vaše strane deca mogu osetiti kao napad na njihovu ličnost i samopouzdanje. Iako vam se čini da su ti komentari bezopasni, njih to može ozbiljno povrediti.

Roditeljska podrška i ohrabrenje mogu napraviti ogromnu razliku, naročito ako dete ne nailazi na pozitivne komentare drugara. 

Trendovi imaju moć da se približe tinejdžerima, mada nekada ih mogu i ograničavati. Mogu se osećati loše po pitanju odevanja jer nemaju ono što je u tim momentima popularno. 

SAZNAJTE JOŠ I OVO

HAOS U KRAGUJEVCU Tuča u marketu zbog ZAŠTITNE MASKE! (VIDEO)

Dr Tiodorović: PRAVI PIK ZARAZE U SRBIJI ĆEMO IMATI ZA PET-ŠEST DANA

DR NESTOROVIĆ OTKRIVA: Ilija Petković NIJE UMRO OD KORONE, ovo je razlog NJEGOVE SMRTI!

HAPPY BSC PREDSTAVLJA Ovo su moćni dron-bombarderi u Vojsci Srbije (VIDEO)

ČOVEČANSTVO U ŠOKU: Tramp kupio sve ZALIHE LEKA PROTIV KORONE U SVETU

Cene luksuznih stvati nekad mogu dovesti decu do mržnje prema nečemu što su do pre samo nekoliko nedelja obožavali. Iako zaluđenost skupim stvarima može biti ozbiljan problem, važno je da ih naučite o donošenju odluka po pitanju finansija,  kvaliteta i o funkcionisanju industrije širom sveta.

Kako je kupovina polovne garderobe postala sve popularnija, važno je da deca nauče da ne kupuju bilo šta, već ono što zaista odgovara njihovom stilu. 

Za vaše tinejdžere, odevanje je istovremeno i način da se iskažu, ali i da istražuju. Pri određivanju sopstvenog stila, važno je da im date prostora da eksperimentišu sami. Budite pažljiviji kada razgovarate o njihovim izborima, shvatite da je to jedan lični proces i da će vaša kritika vrlo lako biti pogrešno protumačena. Afirmacijom i lepim predlozima, pomoći ćete svom detetu u izgradnji dobrog stila.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar