6°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Mirror

MARAMICE ZA BEBE NE POMAŽU KOD KORONAVIRUSA!

Maramice za bebe ne održavaju ruke dovoljno čistim usled koronavirusa, upozoravaju stručnjaci.

Iako će ruke vaše dece izgledati čisto nakon što ih obrišete tim maramicama, one nisu tako efikasne kao pranje ruku sapunom i vodom, ističu u  Centru za kontrolu i prevenciju bolesti Velike Britanije.

Vlažne maramice za bebe i malu decu imaju svoju namenu,a to je održavanje higijene, međutim, u slučaju koronavirusa one nemaju nikakvo dejstvo.

 Da bi bile efikasne u borbi protiv virusa uopšte, one bi morale da sadrže najmanje 60 odsto alkohola. To sa ovom vrstom maramica nije slučaj jer su namenjene dečijoj koži koja je osetljivija.

Roditelji  ne bi trebali da koriste ove maramice za čišćenje dečijih ruku. Tako će samo razmazati, ali ne i otkloniti mikrobe.Kada su deca u pitanju najbolja i najbezbednija zaštita je pranje ruku sapunom.


ISTINA O UBISTVU ĐINĐIĆA KOJU SMO ČEKALI 17 GODINA Mile Novaković: Hapsio sam ubice, a o dvojici političara i dalje mislim (VIDEO)

MILO ĐUKANOVIĆ NE ODBACUJE MOGUĆNOST IZMENE ZAKONA O VEROISPOVESTI: Pristajemo da čujemo dobre argumente

EKONOMSKE MERE VLADE SRBIJE PROTIV KORONAVIRUSA Penzionerima po 4.000 dinara, u projekte 24 milijarde (VIDEO)

BEOGRAD: 8 PACIJENATA NA INFEKTIVNOJ, SVI STABILNO

KORONA HARA! Evo šta je sve otkazano do sada!

SRBIJA ZATVORILA 44 GRANIČNA PRELAZA: A ovo je ceo spisak kuda se više ne može!

PEVAČICA OTVORILA DUŠU: DODIK joj je POKLONIO CVEĆE I PARFEM! Opijena je MIRISOM!

ISPLIVALA MRAČNA TAJNA SANDRE REŠIĆ: Prevarila javnost, imala lažan identitet i verenika?!


Takođe bi trebali da spreče decu da dodiruju površine koje mogu biti kontaminirane, kao što su liftovi, rukohvati i slične površine, jer su deca sklona stavljanju ruku u usta.

Dr Babak Ašrafi ističe da je je najbolji način da se izbegne virus redovno pranje ruku sapunom i vodom, kako za odrasle, tako i za decu.

Činite to kad god je moguće, a ako nemate pristup sapunu i vodi, rešenje može biti sredstvo za dezinfekciju. 

- Ali, imajte na umu da ni preterano korišćnje sredstava za dezinfekciju ruku nije dobro, jer može dovesti do isušivanja i pucanja kože na rukama, čime se povećava rizik od zaraze virusom. Zato je uvek bolje koristiti sapun i vodu”, ističe dr Ašrafi.  

Ruke treba dobro oprati svaku put kada dođete na posao i kada se vratite kući. Zatim, svaki put nakon kašljanja ili kijanja, pre jela ili bilo kakvog kontakta sa hranom.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti