13°C

Beograd

Photo: pinterest/printscreen

Izvor: Cosmopolitan

RUŽNA NAVIKA, A SADA I OPASNA! Trikovi za nedodirivanje lica tokom dana!

Istraživanje je pokazalo da to činimo minimum 25 puta za 60 minuta.

Vlada stavila van snage zakljucak o informisanju o Kovidu19!

ITALIJA: Zaraženo 10.000 medicinara, preminulo 69 lekara

VLADA SRBIJE: Sto posto zarade za obolele i zaposlene u samoizolaciji

VIŠE OD POLA SVETSKOG ČOVEČANSTVA U IZOLACIJI ZBOG KORONAVIRUSA!

Njujork:Još 432 žrtve,ukupno 2.373, zaraženih oko 84.000

NEMAČKA DOZVOLJAVA ULAZAK SEZONSKIM RADNICIMA!

Osim preduzetih mera u mnogobrojnim zemljama, stalno slušamo da pranje ruku moramo znatno češće obavljati, a posebna upozorenja odnose se na dodirivanje lica. Stručnjaci apeluju da to nikako ne činimo tokom pandemije koja vlada, ali koliko puta ste to učinili potpuno nesvesno?

Naučna istraživanja koja dolaze sa nemačkog Univerziteta, dokazala su da čovek u roku od sat vremena dodirne svoje lice oko 25 puta. To su dokazali studijom sprovedenoj na studentima medicine koji su najviše dodirivali oči, nos i usta.

Stručnjaci kažu da je normalno da ljudi nisu svesni takvih poteza, ali da postoje načini da se ta navika ukloni. Jedan od načina je pronalazak zanimacije ruku. Neki stručnjaci savetuju da to može i biti bilo kakva narukvica na ruci koju ćete čačkati prstima s vremena na vreme. Ukoliko ne volite nakit, možete nabaviti popularnu antistres lopticu koja će vam zasigurno odvući pažnju.

Najgora stvar u otklanjaju ove navike je da vam misli ne skreću sa te teme. Ukoliko stalno budete mislili da ne smete nipošto dodirnuti svoje lice, želja za tim biće znatno povećana.

Takođe, postoji određeni trikovi kako da „prevarite“ mozak. To znači da svoje ruke možete mazati masnom kremom, jer će vas svest o tome da ste ih namazali odvratiti od želje da dodirnete lice.

Bilo kako bilo, ništa vas ne košta da probate. Ako ništa drugo, sada ćete sigurno obratiti pažnju o tome koliko puta dodirujete svoje lice.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar