18°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: columbia.edu

Poražavajući rezultati SEDMOGODIŠNJEG ISTRAŽIVANJA! Evo šta CARSKI REZ radi ženama!

Naučnici sa američkog Univerziteta Kolumbija, su posmatrali korelaciju između visokog procenta depresivnih poremećaja i totalne anestezije.

U FOKUSU:

KRIZNI ŠTAB PRELOMIO: Doktor Kon saopštio nove odluke, ugostiteljima i dalje samo bašte, a evo šta se događa sa đacima (VIDEO)

KORONA BROJKE U SVETU: Ovo su najnovije cifre, broj preminulih je zastrašujući!

JEZIVE SCENE NA VOŽDOVCU: Devojka isekla mladića! Hitno prebačen u bolnicu

NOVO KRŠENJE SPORAZUMA! Petkoviću NEGATIVNO ODGOVORENO na zahtev za posetu KiM

PRVI ČOVEK SAD PREDLOŽIO SASTANAK: Bajden i Putin ovog leta u Evropi

Kako nijedna pređašnja studija nije istražila posledice totalne anestezije (tokom carskog reza) po psihu majke, osmislili su studiju koja bi testirala njihovu hipotezu.

Rezultati ove nedavno objavljene studije su poražavajući.

Tokom sedam godina koliko je test trajao, 34,356 žena se porodilo u totalnoj anesteziji, od kojih je njih 1158 hospitalizovano usled teškog oblika post porođajne depresije, a 60 odsto dijagnostifikovano sa ovim poremećajem.

Procentualno izraženo, žene koje se porađaju u totalnoj anesteziji imaju 54 odsto veću verovatnoću PPD, a 91% veću verovatnoću suicidalnih misli i samopovređivanja.

ZANIMAĆE VAS:

AMERIKA U ŠOKU: Pucnjava u Indijanapolisu, nekoliko ljudi pogođeno, NAPADAČ SE UBIO

DANAS JE VELIKI SVETAC: Treba izbegavati svađe, a ovo nikako ne uzimati u ruke

MALO I BOGDANOVIH 28 POENA: Baksi prekinuli seriju Atlante (VIDEO)

Naučnici su utvrdili! Evo šta vam se dešava KADA PROMENITE KREVET!

Moguće je da do ovog stanja dolazi usled odloženog kontakta “koža na kožu” između majke i novorođenčeta, kao i akutnog bola nakon porođaja.

Ova šokantna preliminarna otkrića podvlače neophodnost izbegavanja totalne anestezije tokom carskog reza, a potrebu uvođenja novih mera psihološkog skrininga, savetovanja i drugih vidova pomoći pacijentima koji to prolaze.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar