Izvor: Tanjug
15.09.2020 u 21:39
0

TRESE SE PLANETA! Otkrivene nove posledice Covid-19!

Potencijalne dugoročne posledice COVID-19 još uvek nisu poznate, posebno kada je reč o deci koja su se oporavila od ove bolesti, izjavio je direktor Svetske zdravstvene ogranizacije Tedros Adhanom Gebrejesus tokom brifinga održanog u Ženevi.

SAZNAJTE I OVO

ŠOKANTNO OTKRIĆE NAUČNIKA! Evo koliko dugo ste ZARAZNI nakon korone!

OGLASILI SE NADLEŽNI: Primećeni su prvi negativni efekti kod RUSKE VAKCINE!

OGLASILA SE KOLUMBIJKA POSLE EKSPLOZIJE Ovo je poručila preživela iz Strahinjinog džipa (FOTO)

ŠEF POLICIJE PIJAN U AKCIJI Izazvao udes, pa povredio sugrađanku

– Znamo da deca i adolescenti mogu da budu zaraženi i da zaraze druge. Znamo da ovaj virus može da ubije decu, ali da deca obično imaju blaži oblik zaraze i da ima veoma malo ozbiljnih slučajeva i smrtnih slučajeva od COVID-19 među decom i adolescentima – rekao je Gebrejesus.

– Podaci kojima raspolažemo pokazuju da je manje od deset odsto registrovanih slučajeva i manje od 0,2 odsto smrtnih ishoda zabeleženo među osobama mlađim od 20 godina.

EKSKLUZIVNO!

NESTOROVIĆ OTVORIO DUŠU ZA HAPPY TV: Ja sam crna ovca, moj život se pretvorio u pakao! Ja sam kao Tito!

NACIJA U ŠOKU! Nestorović promenio profesiju, sve rasprodao za 10 minuta!

EKSKLUZIVNO! NEBOJŠA STEFANOVIĆ O BRUTALNOM PREBIJANJU U NOVOM SADU: Uhvatićemo ga, gde god da se sakrio!

Direktor SZO je rekao da je potrebno više istraživanja o faktorima koji povećavaju rizik od obolevanja od ozbiljnih oblika COVID-19 i smrtnog ishoda od posledica bolesti među decom i adolescentima. On je istakao da potencijalne dugoročne posledice po zdravlje onih koji su bili zaraženi korona virusom još uvek nisu poznate.

Iako deca uglavnom ne obolevaju od ozbiljnih oblika COVID-19, ona pate na drugi način, rekao je Gebrejesus. U mnogim zemljama rad nekih od osnovnih službi, poput ustanova u kojima se obavlja vakcinacija, poremećen je tokom pandemije, dok milioni dece širom sveta mesecima nisu prisustvovali nastavi, objasnio je direktor SZO.

OBAVEZNO PROČITAJTE!

TAČKA NA MINIMALAC Vlada odredila najnižu cenu rada za 2021.

NOVA RADNA MESTA Hoćete državni posao, spremite se!

VRATIO SE BANE! Ivanović ponovo u Premijer ligi (FOTO)

Usled razarajućih posledica po decu, mlade i društva u celini, odluka o zatvaranju škola trebalo bi da bude poslednja opcija, rekao je Gebrejesus. Ukoliko vlasti donesu takvu odluku, ona bi trebalo da bude privremena i uvedena na lokalnom nivou, u onim područjima u kojima je veliki broj ljudi zaražen, istakao je on.

Bezbednost dece u školama nije samo zadatak škola, vlada ili porodica, to je zadatak svih nas, podvukao je Gebrejesus.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter