18°C

Beograd

PRIPAZITE NA VAŠE ZDRAVLJE:  U jednom dimu cigarete skrivaju se OVE opasnosti!

U jednom dimu cigarete skrivaju se ove opasnosti:

Bilo da ste i sami pušač, ili ste svakodnevno izloženi pasivnom pušenju, danas za vas nemamo nimalo lepe vesti. Sigurno ste dosad već osvestili činjenicu da pušenje uništava naše zdravlje, ali jeste li znali da uništava i vašu lepotu? Iako to možda ne vidite od danas do sutra, negativan je učinak cigareta na našu kožu kumulativan i nepovratan. Donosimo vam 7 razloga zašto ostaviti cigarete već danas!

Podočnjaci

Tokom noći, uprkos tome što spavamo, naše telo prolazi kroz borbu sa apstinencijom od nikotina. Iz tog će razloga većina pušača ujutro zapaliti cigaretu dok još nisu propisno ni otvorili oči. Ovaj proces negativno utiče na naš ciklus spavanja i dovodi do neugledne, umorne kože sa velikim podočnjacima.

Žuti zubi i prsti

Nikotin će obojiti vaše zube - i prste, odnosno nokte. Osim toga, zbog cigareta nećete mirisati lepo, uprkos najskupljim parfemčićima i damskim losionima za telo.

Preuranjeno starenje i bore

Procenjeno je da, ukoliko popušite 30 cigareta na dan - što je ekvivalent jedne i po kutije dnevno, do sedme dekade života vizualno ćete nakupiti dodatnih 14 godina života. Ukratko, sa 70 ćete izgledati kao da vam je 84 godine.

Tanka i seda kosa

Toksične hemikalije u dimu cigarete menjaju strukturu našeg DNK u folikulima kose i uzrokuju uranjeno tanjenje i seđenje kose.

Loša tekstura kože

Pušenje uzrokuje sužavanje krvnih žila što će limitirati nivo kiseonika koji bi trebao svakodnevno putem krvi snadbevati vaše ćelije. Zbog cigareta, vaši će ožiljci ostajati duže vidljivi, a koža će vam biti bez sjaja i siva.

Salo oko stomaka

Studija sprovedena 2009. godine ukazala je da pušači imaju znatno veće nivoe visceralnog masnog tkiva koje se akumulira u područja stomaka i povećava rizik za razvoj dijabetesa.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar