25°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: 24/7 Fitness

IZRAČUNALI SU! Ova POZA troši najviše KALORIJA!

Fitnes stručnjaci portala 24/7 Fitness analizirali su različite poze u seksu i izračunali koje od njih sagorevaju najviše kalorija.

NAJVAŽNIJE VESTI:

NOVA POMOĆ DRŽAVE: Nakon podele novca i zamene stolarije na kućama, sledi OVA subvencija

NAJNOVIJE CIFRE: Broj zaraženih koronom ubrzano raste, današnje svetske brojke su zastrašujuće

GORELI KAMIONI GRADSKE ČISTOĆE: Veliki požar u Višnjičkoj, uništeno 5 vozila (FOTO)

BARSI KUP KRALJA: Genijalni Mesi uništio Bilbao! Pogledajte 15 sekundi nove Leove magije (VIDEO)

TEŠKA KRAĐA NA ZVEZDARI: Muškarac PRED POLICAJCIMA pokušao da obije dva automobila

Kao vremensku mernu jedinicu odabrali su (ambicioznih ili realnih) pola sata.

Seks tokom kog oba partnera stoje predvodi listu - tokom takve egzibicije, partneri zajedno mogu da sagore 343 kalorije, s tim da muškarac troši 198 kalorija, a žena 145.

Ako seksom želite da dođete u formu, onda morate izbegavati takozvani spuning, odnosno ležanje na boku, jer se tu troši tek 56 kalorija (muškarac i žena troše otprilike jednako).

 

Kako do bolje forme

- Veza između seksa i fitnesa se može uporediti sa situacijom “kokoška ili jaje”. Ako ste u boljoj formi, seks će vam biti bolji. A redovan seks poboljšava i vašu izvedbu - rekao je Geri Lakvud.

Preporučio je svima da redovno vežbaju i zdravo se hrane, ne samo zbog toga što će bolje izgledati, imati više samopouzdanja i biti zdraviji, nego i zato što će vam regulisati hormone i otpuštati značajnu količinu endorfina koji redukuje stres i bilduje libido, pa samim tim ostavljaju i značajan trag na seksualni život.

  • Poza u kojoj muškarac leži, a žena je u poziciji sličnoj onoj pri izvođenju čučnja, najbolja je za žene (posle poze u kojoj oboje stoje). Tu one mogu potrošiti oko 188 kalorija, dok kod muškaraca brojka ide tek do 50.
  • Sledeća najbolja poza za muškarce je ono što se u anglosaksonskim zemljama naziva "wheelbarrow" (u slobodnom prevodu - tačke). Radi se o pozi sličnoj poznatom "dogiju", žena je glavom okrenuta prema krevetu (ili kojoj već podlozi), a muškarac je iza nje, ali sa varijacijom da su njegove noge raširenije od njenih. Tu muškarac troši 167 kalorija, a žena 149. To je druga najbolja poza po ovome kriterijumu posle one stojeće.
  • Žena na leđima sa nogama gore, a muškarac na njoj je poza koju zovu "legs akimbo". U njoj muškarci troše 153, a žene 111 kalorija.
  • Nešto bolja za pripadnike oba pola koji seksom žele da dođu u formu je "lotus", u kojem partneri zajedno troše 287 kalorija - 148 on, a 139 ona.

 

Misionarski položaj

Dogi, misionarski položaj i kaubojka se nalaze u sredini ove liste. U "dogiju" muškarac troši 149, a žena 111 kalorija, u misionarskom muškarac troši 148 kalorija, a žena 51, dok u "kaubojki" ili njenoj obrnutoj verziji žena troši 137 kalorija, a muškarac tek 50.

Ako u osnovnom misionarskom želite da uradite nešto za svoje trbušne i mišiće svoje guze, stručnjaci preporučuju malo da podignete kukove. U tom slučaju, žene mogu da dupliraju potrošnju kalorija.

Orgazam aktivira područje mozga koje je zaduženo za smanjenje osećaja bola, a taj efekt može trajati i do 24 sata, što opet pomaže pri regularnom treningu i omogućuje vam veću izdržljivost.

- Seks je takođe odličan za povećanje kvaliteta sna. Bolji san znači da ćete se bolje odmoriti za svoj idući trening. Tako da, zaboravite napitke za pre treninga. Ako zaista želite da pripremite za dobro vežbanje, upražnjavajte seks pre treninga - kaže Lakvud.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar