0°C

Beograd

I NJIMA JE STALO: Ovo bi MUŠKARCI voledli da ŽENE znaju o SEKSU!

Iako se veruje da su žene zahtevnije u seksu, muškarci ipak vode u komplikovanju stvari 'ispod čaršafa'. Zaboravite na sve stereotipe koje ste videli u medijima i filmovima - donosimo vam deset stvari koje muškarci žele da žene znaju o seksu, i to od njih samih i stručnjaka.

"Odgovaramo na pohvale"

Veruje se da su muškarci toliko opterećeni svojim libidom da nisu nimalo samosvesni kada je seks u pitanju. Ali, to je pogrešno. Oni nisu ništa drugačiji od nas - itekako brinu o tome kako im izgleda frizura, stomak (i drugi merljivi organi) i mnogi drugi atributi.

"Bojimo se intime"

Istraživanja su pokazala da su dečaci u školskojm uzrastu privrženiji i ekspresivniji od devojčica istih godina. U to vreme počinje i društvena represija - na rieči, osećaje i misli - i njihova želja za ljudskim kontaktom se guši. Tabu je da ova želja za intimnošću, koju društvo želi da izgbriše iz muškog mozga, plaši muškarca. To nije radi toga što ih guši, već zato što shvate koliko vape za bliskošću. Zato, kada se on povuče u sebe posle seksa, možda je u šoku koliko u suštini žudi za tvojom pažnjom.

"Cenimo seks zbog seksa samog"

Prema Džou Kortu, psihoterapeutu i seksologu, "Muškarci žele da njihove žene uživaju u sirovom seksu, ne samo da ga odrade ili ga shvate lično. Muškarcima nije bitno da dominiraju ženom, nego ji da je iznenade."

"Nije sve u ... znaš već"

Iako je penis 'glavni akter', muškarci imaju i druge erogene zone, kaže psiholog Melodi Šafer. "Muškarci imaju tendenciju da ne daju uputstva ženama (za vreme seksa) jer misle da će se one zatvoriti i neće hteti da ih ppipnu. Ali, postoji mnogo mesta gde ih žena može dotaći",kao što su grudi, unutarašnjost butina i lice. Postoje i druga dva ključna područja: ako se laganim pokretom 'zgrabe' njegovi testisi, to ga može veoma uzbuditi, kao i stimulacija međice za vreme oralnog seksa.

"Mi delimo fantazije"

"Muškarci žele da podele fantazije, ali se boje da će ih njihove žene postideti ili osuđivati", kaže Kort. Slično, dr Šafer kaže da muškarci žele da im njihove žene otkriju svoje maštarije.

Ako mislite da je ovo ostvarivo u vašoj vezi, podstaknite neke igrice u kojima niko neće nikoga osuđivati ili smislite seksi scenarije koje ćete zapisati na papir pa izvući jedan kada dođe vreme za to. Prilagodite scenarije zajedničkim afinitetima, ako nekome nije prijatno da ih odigra.

"Volimo kada pričate"

Pričanje tokom seksa je više od uzbuđenja. Tu je reč o 'prljavom' pričanju, hvaljenju i instrukcijama, za početak. Koliko god zvuči zabavno, ženski govor može muškarca da učini moćnijim i muževnijim.

"Želimo iskrenost"

Seks može da reši mnogo stresnih situacija u vezama, ali takođe ih može i prouzrokovati. Ako se muškarci žale na manjak seksa, možda ne shvataju one stvari koje leže ispod svega toga. Treba da im se kaže što je posredi. Muški je ego usko vezan sa seksom pa će sve probleme u spavaćoj sobi pre objašnjavati našim manjkom interesa, umesto nekim postojećim problemom koji se mora rešiti.

"Volimo 'ples'"

Muškarci vole dobar izazov. Dopustite da va udvaraju i da se osećate kao da vas je neko 'zaslužio'. Dr Kort kaže da "emocionalna intimnost je u bliskosti, ali održavanje seksualne želje zahteva određenu količinu udaljenosti". Tu je taj 'ples' - dopuštanje da mu drugi gledaju u ženu, da se ona sama zabavlja sa svojim igračkama, da mu dopusti opuštanje uz pornografske filmove i slično. To, prema stručnjacima, održava ravnotežu između seksualne želje i međusobne vernosti.

Izvor: miss7zdrava.24sata.hr
Foto: Pixabay.com

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar