30°C

Beograd

ŽENE OTKRILE: Srećnije su sa mlađim muškarcima, a evo i zašto!

Studija koju je sproveo psiholog dr Džastin Lemiler sugeriše da su žene zadovoljnije u vezi sa mlađim muškarcem. On je ispitao 200 žena heteroseksualne orijentacije o njihovim ljubavnim vezam, uključujući i to koliko godina ima njihov partner, koliko su zadovoljne vezom.

Rezultati su pokazali da su žene koje imaju partnere koji su deset ili više godina mlađi od njih najzadovoljnije vezama i veoma su im posvećene, u odnosu na žene čiji su partneri stariji ili istih godina kao one.

-Zašto su žene najsrećnije u vezi sa mlađim muškarcima? Ne mogu sa sigurnošću da kažem to na osnovu svojih podataka, ali moguće je da kada je žena u vezi starija, među partnerima postoji više jednakosti. Iz ranijih istraživanja znamo da su parovi među kojima ima više jednakosti srećniji, pa je to možda u pitanju i u ovom slučaju- kaže dr Lemiler.

Dr Lemiler sugeriše i da su u vezama u kojima je žena starija od partnera one možda u dominantnijoj poziciji.

-Znamo da mnogi muškarci vole dominantne, moćne žene, a starijim damama pripisuju upravo takve osobine. Možda se zbog tog osećaja moći one osećaju zadovoljnije, a možda im to pomaže i da dobiju ono što žele – u seksualnom i svakom drugom smislu.

Mondo
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar