20°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: stil kurir

POSLASTICA ZA SVE! Rajska torta od jagoda (RECEPT)

Reč je o Rajskoj torti u kojoj glavnu reč imaju jagode, a po želji ih možete zameniti i drugim sezonskim voćem, poput malina ili borovnica. Ovakva će torta biti prava zvezda uskršnjeg stola, a recept donosimo u nastavku.

SAZNAJTE I OVO

RUSIJA UZVRAĆA UDARAC: Kontramere Češkoj zbog proterivanja 18 diplomata

JEZIVO! Karatistkinja u napadu ljubomore umalo ODSEKLA DEČKU POLNI ORGAN!

"ONI SU OZBILJNA PRETNJA ZA REGION": Rusija ima rakete koje mogu da dobace do Nemačke

Potrebni sastojci: 

  • 25 grama maslaca
  • 20 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 25 grama oštrog brašna
  • pola kesice praška za pecivo

 Priprema kora:

Pomešajte sve sastojke i podelite na četiri jednaka dela i svaku kuglu raširiti na zasebnom papiru za pečenje u modlu promera 24 cm.

Umutiti čvrsti sneg od 4 belanca, podeliti u 4 dela i svaki deo namazati preko testa na papirima za pečenje. 

Pomešati 1 vrećicu badema u listićima, 2 kašičice šećera u prahu i 1 kašiku cimeta i to posuti po svakoj kori, gore po belancu.

Stavljati jednu po jednu koru na u pećnicu na 180°C na par minuta, dok ne dobije boju na rubovima.

Priprema krema:

Čvrsto umutiti 800 ml slatke pavlake, pomešati 4 žumanca s 10 grama šećera u prahu, može i na pari, i oprezno umutiti u šlag. Oprati 0,5 kg voća po želji. Slagati kora - krem - voće i tako na sprat, a završiti s korom koja vam je najlepše ispala i ohladiti preko noći!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar