19°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: kurir

SVAKI DAN KOMAD MESA, OVO NIKAKO! Doktor Perišić otkriva šta treba da jedemo

Profesor doktor Vojislav Perišić otkrio je koje meso bi trebalo jesti kako bi bilo zdravo, ali i jeftino.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

OTVARAJU SE TRŽNI CENTRI! U kupovinu pod ovim uslovima

U Beogradskoj areni 336 kovid pacijenata, 90 odsto na kiseoniku!

DOKTORKA GNJATOVIĆ O VAKCINAMA: ''Izostanak antitela ne znači da nema imuniteta''

Gastroenterolog je ranije objasnio i kako bi trebalo marinirati meso da bi bilo najzdravije.

-Svakog dana mora komad mesa za ručak, može i soja, ali ja soju ne volim. Najkvalitetnije meso, evo da vam kažem, kada uđete u američku mesaru, najviše se jede govedina. A ne teleće, ne juneće. Zašto? Veoma je crveno, to govori o sadržaju gvožđa, a gde ima gvožđa ima i cinka- rekao je on.

U FOKUSU

GRAĐANI SRBIJE MOĆI ĆE USKORO U GRČKU! Evo kada i pod kojim uslovima možemo na more!

DAČIĆ ŽELI DIJALOG ŠTO PRE: Najavio sastanke sa svim poslaničkim grupama

NASER ORIĆ označen kao KRIMINALAC?! Bivša muslimanska obaveštajna služba iznela ŠOKANTNE podatke

Preminuo Remzi Klark

VREMENSKA PROGNOZA ZA 11.APRIL: Preko dana sunčano i toplo, uveče moguća kiša

Doktor je objasnio na šta bi trebalo obratiti pažnju.

-Kada uzmete komad govedine, često tu imate i beličastu masnoću, ona je zdrava, ima vitamin D- rekao je on i dodao da vegetarijanci često imaju problem s manjkom vitamina D, cinka i gvožđa.

-Čitao sam oko 40 odsto vegetarijanaca u Velikoj Britaniji ima deficit cinka. A potrebno vam je samo deset miligrama dnevno, pa to je 20 grama mesa- rekao je prof. dr Perišić.

-Govedina je i jeftina, i daleko bolja od svinjetine. Od svinje samo but uzimajte, a kada je sušeno, jedite samo crveni deo. Osim ako je mangulica, tu terajte slobodno- rekao je prof. dr Perišić

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

"Svakog dana mora komad mesa za ručak, može i soja, ali ja soju ne volim. Najkvalitetnije meso, evo da vam kažem, kada uđete u američku mesaru, najviše se jede govedina. A ne teleće, ne juneće. Zašto? Veoma je crveno, to govori o sadržaju gvožđa, a gde ima gvožđa ima i cinka", rekao je on.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar