15°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Alo.rs

SOČNE ŠNICLE U SOSU (RECEPT)

Nećete uložiti ni puno truda a ni puno sastojaka a dobićete meke šnicle u finom sosu

Ako želite mekane i sočne onda ih pre služenja 15 minuta potopite u vruć sos. Šniclama u sosu će svi biti oduševljeni.

Sastojci:

4 šnicle

so, biber, suvi začin

1 jaje

2 kašike mleka

bršno i prezla

200 gr šampinjona

1dl pavlake

ulje

SAZNAJTE JOŠ

ISTINA POGODILA ALBANCE Drugarica Madlejn Olbrajt napala Lajčaka

VODI SE ISTRAGA PROTIV DVE OSOBE: Sumnja se da su Fond zdravstvenog osiguranja oštetili za 875.000 EVRA

ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: Na seoskom putu presreo radnika kurirske službe, prvo ga tukao, a onda mu oteo novac

INSPEKCIJA U VRTIĆU NAKON TRAGEDIJE Devojčica (1) preminula u snu, proverava se da li je bilo PROPUSTA U RADU

Priprema:

Šnicle izlupajte čekićem pa ih posolite i ostavite da odstoje. Jaje razmutite sa malo soli pa dodajte mleko i izmešajte da se sjedini. Svaku šniclu uvaljajte u brašno pa u jaje i na kraju u prezlu i pecite na ulju. Nakon pečenja ocedite ulje pa mu dodajte iseckane šampinjone i 1dl vode. Dinstajte šampinjone dok ne omekane. Kad su skuvani razmutite 2 kašike brašna sa malo vode i dodajte šampinjonima. Ako je pregusto uspite malo vode i mešajte. Na kraju dodajte suvi začin i biber. Promešajte pa dodajte pavlaku i mešajte dok se ne rastopi.

Šnicle ili prelijte ovim sosom pre služenja ili ih potopite. Služite uz pečen krompir.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar