13°C

Beograd

Photo: instagram/printscreen

Izvor: Glossy.rs

AKO NE MOŽETE NIGDE DA NAĐETE KVASAC: Ovo su 3 ZAMENE koje imaju skoro isti efekat!

Ako želite uspešnu zamenu za kvasac, pripazite na količine

Kvasac se koristi u mnogim receptima za testa, poput onog za picu i svih vrsti hleba, a ako ste pomislili da bez njega ne možete pripremiti svoje omiljeno testo, na sreću niste u pravu jer postoje zamene, a verovatno ih imate pri ruci u kuhinji.

Dobro je napomenuti da sa zamenama za kvasac možda nećete postići potpuno jednak efekat, i možda će tekstura testa biti malo drugačija, ali ako ne možete do kvasca, ovo je najbolje šta možete uraditi.

SVE O KORONI

PRESEK STANJA BROJA OBOLELIH OD KORONA VIRUSA U SRBIJI: Još dva smrtna ishoda, ukupno 659 zaraženih (VIDEO)

HAPPYBSC VODIČ ZA KUPOVINU MASKI: Nekada 25 dinara, a danas...

HAPPYBSC OTKRIVA: Ovo je banatski lanac smrti od korona virusa!

ŠTA PONETI U BOLNICU NA SAJMU? Ovo je spisak neophodnih stvari

KORONA DONELA I NOVA PRAVILA ZA SAHRANE: Ovo je pravilnik za poslednji ispraćaj najmilijih

OTPUŠTEN NULTI PACIJENT: Prvi oboleli napustio KC Vojvodine!

1. Soda bikarbona i sok od limuna

Kada kombinujete kvasac, brašno i vodu, oslobađaju se šećeri koje kvasac poništava te se oslobađa ugljenikov oksid, odgovoran za dizanje testa. Slično možete postići kombinacijom sode bikarbone i kiseline. U nekim se receptima, poput raznih kolačića upravo koristi ovaj postupak.

Ako želite uspešnu zamenu za kvasac, pripazite na količine. Možete koristiti sok limuna, mlaćenicu ili mleko u kombinaciji sa sirćetom.

Dodajte sve sastojke prema receptu

Sad dodajte jednake količine sode bikarbone i soka od limuna, a da se poklapa sa količinom kvasca koju zahteva recept. Isto se odnosi i na kombinaciju mleka i sirćeta.

Pecite kako to obično radite, ali da bi se testo diglo važno ga je staviti u pećnicu što pre nakon dodavanja sastojaka.

PROČITAJTE JOŠ

OTIŠLA JE LEGENDA NOVINARSTVA Igor Spasov pronađen mrtav u svom stanu!

NIŠ: Vojska priprema halu Čair za privremenu bolnicu!

POBEDITE USAMLJENOST I LETARGIJU: Morate brinuti o PSIHIČKOM ZDRAVLJU u KARANTINU!

SRBIJA PRAVI PRVI SRPSKI RESPIRATOR: Za 4 nedelje biće završen!

HAPPYBSC I FITNES TRENER: I danas vežbamo protiv korone!

2. Prašak za pecivo

Prašak za pecivo je jedan od glavnih sastojaka svih pekarskih proizvoda, sadrži sodu bikarbonu i i kiseline.

Baš poput kvasca, on će podstaći dizanje testa, a deluje na dva načina.

1. Reaguje na tečnost – kad dođe u dodir sa vlagom, kiselina reaguje u sodi bikarboni i stvaraju se mehurići ugljenikovog oksida.

2. Reaguje na temperaturu – kad se zagreje, ovi mehurići se množe i tako utiču na dizanje testa.

Prašak za pecivo reaguje čim dođe u dodir sa toplinom i vodom, i za razliku od korišćenja kvasca, ne treba mu mnogo vremena za reakciju pa se često koristi za palačinke i kolače.

3. Starter

Starter sadrži kvas, a radi se od brašna i vode kako bi se pripremilo kiselo testo, koje se ukusom ipak malo razlikuje od proizvoda sa kvascem. Neki se starteri pohranjuju godinama kako bi što bolje fermentisali.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar