14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Index.hr

ŠTA KUVATI SUTRA: Putujemo na topla mora sa ručkom gotovim za 15 minuta!

Ako ste za ručak mislili da trknete do pekare, imamo za vas jedan brzi recept koji će vas odgovoriti od toga.

Njoke s tunom, paradajzom i mocarelom možete napraviti za samo 15 minuta, a ako nešto ostane od ručka - eto i dobre večere!

Počnimo...

Sastojci

  • jedno pakovanje njoka
  • jedna konzerva tunjevine
  • konzerva pasiranog paradajza
  • maslinovo ulje, a može i suncokretovo
  • naribana mocarela (može iz kesice)
  • dve glavice crnog luka
  • nekoliko češanja belog luka
  • začini po želji

Priprema:

Prvo skuvajte njoke, gotove su za par minuta, kad isplivaju na površinu ključale posoljene vode. Zatim u tiganju na malo ulja propržite crni i beli luk pa dodajte pasirani paradajz. Nakon što smesa prokuva, dodajte tunjevinu i začine te sve nekoliko minuta dobro promešajte. 

Na kraju pospite naribanu mocarelu odozgo i pomešajte sos sa njokama.

I to je to, mediteranska čarolija je spremna!

Prijatno i...javite nam utiske!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti