11°C

Beograd

LAKO DO ŽELJENIH REZULTATA: Otkrivamo 3 najbolja pokreta koja bi trebalo da svakodnevno ponavljate!

Kažu da 98 odsto žena pati od celulita i pomorandžine kore, a pored nezdrave ishrane i genetike, stručnjaci tvrde da je i loša cirkulacija jedan od uzroka ovog problema. Jedan od najboljih fitnes rekvizita koji se uspešno bori protiv celulita jeste fitnes valjak.

Popularni foam roller utiče na istezanje mišićne fascije i uklanjanje žarišnih tačaka (čvorova) što omogućava bolju cirkulaciju krvi kroz telo, te na snadbevanje krvi kiseonikom. U kombinaciji sa specifičnim vežbama, velikom količinom vode i regulisanjem ishrane, već nakon mesec dana moći ćete da kažete da vam je ovaj valjak promenio čitavo telo i oslobodio vas celulita!

Ovo su tri najbolja pokreta koja bi trebalo da svakodnevno ponavljate kako bi postigli željene rezultate:

Masiranje butina

Ako imate problema sa naslagama na gornjem delu butina, ovo je prava vežba za vas, Sedite na pod, podignite zadnjicu, a foam roller postavite tačno ispod guze i iznad gornjeg dela butina. Oslonite se na ruke i podignite svoje telo. Počnite da gurate svoje telo gore-dole tako da se valjak pomera na butinama.

Hip-roll

Ovo je odlična vežba koja bi trebalo da stane na put celulitu sa kukova. Lezite na desnoj strani, a foam rollerpostavite ispod desnog kuka, dok je vaša desna noga ispravljena. Savijte levo koleno i stavite levu nogu na ravnu površinu. Ispravite desnu ruku i počnite sa podizanjem gornjeg dela tela.. Ponovite ovu vežbu 10 puta, a potom ponovite proces i sa levom nogom. .

Protiv celulita na zadnjici

Dakle, ako želite da smanjite naslage sa zadnjice, evo pravog poteza! Sedite na foam roller, stavite dlanove iza tela za ravnotežu i pete na pod. Okrenite kolena na desnoj strani, a zatim se krećite kukovima i kolenima prema levo. Ponovite 10 puta.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar