21°C

Beograd

FIZIČKA AKTIVNOST KOJA ĆE PREOBLIKOVATI VAŠE TELO: Preskačite konopac i vidite šta se dešava!

Proverite koje pogodnosti možete imati od preskakanja konopca. Samo pola sata skakanja sagoreće oko 300-400 kcal. Redovni trening ne samo da može poboljšati kondiciju, već i izgled našeg tela - bedara, zadnjice i ramena. Nakon samo nekoliko treninga možete videti prve efekte.

Da li je to aktivnost koju koriste, na primer, plesači i bokseri i šta je čini tako popularnom?

Vežbe preskakanja utiču na povećanje srčanog ritma, poboljšavaju srčani i cirkulacioni sistem. Pored toga, redovni treninzi poboljšavaju kondiciju, ravnotežu i koordinaciju. Postiže se jačanje tela, povećana fleksibilnost zglobova i ubrzani metabolizam. Preskakanje konopca će pomoći da na najbrži način dođete do ravnog stomaka. Abdominalni mišići intenzivno rade pri skakanju dok stabilizuju torzo i održavaju ravnotežu. Zato je to aktivnost koja se koristi u mnogim sportskim treninzima.

Kako preskakati konopac?

Najbolje je svaki dan nakon pola sata. Ako ranije niste vežbali, ne brinite! Možete početi sa kraćim treninzima. Za preskakanje konopca, izaberite stabilna i ravna mesta. Morate držati svoje telo ravno, gledati ravno napred i držati laktove nisko.

Koji konopac bi trebalo da izaberete?

Važno je da je dovoljno dug i lagan. Kada stojite u sredini, dužina ručke treba da bude iznad visine pazuha. Kada je konopac za preskakanje predug, možete ga skratiti tako što ćete vezati čvorove na krajevima ili ih odrezati.

Konopac sa brojanjem preskoka može biti koristan element u održavanju pravog tempa tokom treninga. Biće u stanju da vas motiviše na sve više izazova, a time i na duže skakanje.

Odeća treba da bude udobna i odgovara telu. Isto je važno i za patike koje apsorbuju udarce, koje će štititi naša stopala od stalnih potresa.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar