19°C

Beograd

BRZE I LAKE VEŽBE ZA ZADNJICU: Spremne da zasijate na plaži!

Nije tajna da je zadnjica glavno područje koje žene žele da dovedu do savršenstva, a uz ove vežbe rezulttai neće izostati.

Mnoge žene nemaju dovoljno vremena na dnevnom, pa ni na nedeljnom nivou, da se posvete bilo kakvom ozbiljnijem programu vežbanja. O teretani, fitnesu, pilatesu i ostalim fizičkim aktivnostima i da ne govorimo.

Zbog toga danas pričamo o tome kako da kod kuće, za manje od pola sata dnevno dovedete zadnjicu u zavidan oblik.

Sa ovim vežbama sav fokus je usmeren na jedno područje, pa ćete tako prve rezultate, umesto za nekoliko meseci, videti već za nekoliko nedelja.

Čučnjevi

Stanite uspravno, tako što ćete noge postaviti u liniji ramena. Ispravite leđa, ruke ispružite ispred sebe, a ramena držite spuštena i zabačena nazad. Za ovu vežbu možete da koristite i tegove. Zadnjicu spuštajte prema podu, kao da ćete da sednete, pri tom pazeći da vam koljenena ostanu u ravni prstiju na nogama. Težinu tela držite na petama. Za vreme čučnjeva, leđa držite uspravno, blago nagnuti naprijed.

Uradite tri serije po osam čučnjeva.

Iskorak

Noge držite čvrsto na podu, leđa uspravna, ramena ravna. Sa jednom nogom iskoračite napred, opet pazeći da vam kolena ne pređu ravnu prstiju na nogama. Većim delom težine opteretite prednju nogu kojom ste iskoračili. Savijajte obe noge u koljenima, spuštajte se prema podu do pozicije kada koleno zadnje noge gotovo dodirne pod. Torzo držite u centru sa uspravnim leđima. Vratite se na početnu poziciju.

Uradite tri serije po osam puta za svaku nogu.

Podizanje zadnjice

Lezite na pod, skupite noge u kolenima, a ruke ispružite pored tela. Stežite mišiće zadnjice i podižite je koliko god možete uvis. Zadržite položaj, a onda lagano spustite.

Uradite, takođe, tri serije po osam dizanja i zadržavanja položaja.

Oslanjanje na nogu

Na podu ste naslonjeni na laktove, sa nogama postavljenim pod pravi ugao. Pogled vam je usmeren prema podu. Jednu nogu ispravite i podižite prema plafonu. Uradite tri serije po osam podizanja, da obe noge. Zatim, uradite istu vežbu, ali ovaj put je savijte pod pravim uglom i podižite prema plafonu.

Izvor: Stil
Foto: YouTube/ Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar