Izvor:
30.10.2019 u 21:55
0

DOLAZI NAM U POSETU: Glumac Džon Malkovič PONOSAN NA SVOJE POREKLO! (FOTO)

Publika ga obožava i jedva čeka da ga vidi.

Džon Malkovič, slavni američki glumac koji je dva puta nominovan za Oskara, dolazi u Beograd i biće gost prestojećeg Festa.

Džon Malkovič će na zatvaranju Festa dobiti nagradu počasni "Beogradski pobednik" i održaće resital uz muzičku pratnju – izjavio je Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu i predsednik Odbora Festa.

Poznat po ulogama u filmovima "Mesta u srcu", "Opasne veze", "Čaj u Sahari", "Na liniji vatre", "Čovek sa gvozdenom maskom", "Biti Džon Malkovič", "Spaliti posle čitanja", Malkovič je interesantan i po svom poreklu.

Naime, slavni glumac je istinu o svom poreklu ispričao pre dve godine u Zagrebu, gde je bio specijalni gost na otvaranju sezone u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski".

Moja majka je pročitala negde da pišu o mojim hrvatskim korenima. I pitala me je zašto sam to rekao, kada smo mi Crnogorci! Rekao sam: Šta? A, ona je dodala: Ti si Crnogorac, ti si iz Crne Gore – ispričao je tada Džon Malkovič.

Prema tumačenjima istoričara, izvorno prezime Džona Malkoviča je Maljković i poreklom je, u stvari, iz Metohije, odakle su se njegovi preci selili dalje u oblast Raške, Like, na sever Crne Gore.

Dolazak Džona Malkoviča nije jedina velika novost 48. Festa.

Prva i najvažnija promena je da će festival imati jedan takmičarski program, čiju će okosnicu činiti "Srpski film", koji smo ove godine privremeno preimenovali u "Srbija i prijatelji". U takmičarski program tako ulaze odabrani novi domaći filmovi, filmovi iz regiona gde je Srbija manjinski koproducent i, naravno, ostvarenja iz svih krajeva sveta. Njih ukupno do dvadeset naslova boriće se za nagradu "Beogradski pobednik" u šest kategorija: najbolji film, režija, muška, ženska uloga, scenario i debitant – najavio je Ivan Karl.

Happytv.rs
Foto: Profimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter