Izvor:
13.07.2016 u 19:55
0

LAVROV POSLE SAMITA U VARŠAVI : NATO da objasni odluke, komentari NISU OHRABRUJUĆI!

Rusija želi da razume objašnjenje odluka NATO-a donetih na samitu 8. i 9. jula u Varšavi, jer javni komentari nisu ohrabrujući, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Pre svega želimo da shvatimo objašnjenje NATO-a o odlukama koje su donete na samitu u Varšavi. Ono što smo čuli u javnim komentarima, naravno, nije ohrabrujuće. Prevlađuje želja da se sačuva veštacki stvoren lik neprijatelja da bi se na toj osnovi zahtevalo jedinstvo redova i konsolidacija pozicije“, izjavio je ruski ministar na konferenciji za medije u Astani.

Rusija je spremna za saradnju sa Severnoatlantskim paktom u okviru osnivačkog akta Rusija-NATO, rekao je Lavrov. Kako prenosi Sputnik, on je izrazio nadu da će se u Alijansi oslanjati na sporazume koji su sadržani u okviru osnivačkog akta.

Mi smo spremni za to“, rekao je Lavrov novinarima u glavnom gradu Kazahstana. On je istakao da "nije Rusija obustavila dogovor sa NATO-om i upravo zato pakt treba da preduzme sve korake za reanimaciju saradnje".

"Što se tiče dugoročnog karaktera odnosa Rusije sa NATO-om, nismo mi raskinuli sporazum o saradnji u oblasti borbe protiv terorizma. Nismo mi zamrzavali saradnju za podršku avganistanskih snaga bezbednosti da bi se oni efikasnije borili protiv IS, nismo mi obustavili sve ostale oblike saradnje izmedu Rusije i Severnoatlantskog pakta“, naglasio je Lavrov, govoreći i o sastanku Saveta Rusija-NATO koji se danas održava u Briselu.

"Ako su oni zamrzli ovaj mehanizam, onda oni treba i da preduzimaju korake za reanimaciju ovog Saveta. Oni su tražili da se održi sastanak Saveta Rusija-NATO. Mi smo im izašli u susret“, zakljucio je Lavrov.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Interpreter_Mag

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter