Izvor:
21.06.2016 u 00:28
0

OBJAVLJENI TRANSKRIPTI: Ovako je zaista izgledao MASAKR U ORLANDU!

Napadač na gej noćni klub u Orlandu Omar Matin tvrdio je tokom napada da je ispred kluba parkiran automobil natovaren bombama i pretio taocima da će im obući eksplozivne prsluke, pokazuju delovi transkripta poziva policiji, koje je Federalni istražni biro (FBI) danas objavio.

Matin (29) je, tokom tročasovne opsade kluba, tri puta pozvao policiju i dispečeru rekao da nosi eksplozivni prsluk poput onih koji su "korišćeni u Francuskoj", pokazuju objavljeni transkripti.

Ubica, u čijoj je nasumičnoj pucnjavi ubijeno 49 osoba, a 53 ranjeno, predstavio se kao "islamski borac" i rekao dispečeru da poruči Americi da prekine sa bombardovanjem Sirije i Iraka.

On je, takođe, napravio pauzu kako bi okačio na internetu poruke, u kojima je iskazivao svoju podršku takozvanoj Islamskoj državi, preneo je Rojters.

Žrtve pucnjave su, dok su napuštale klub, policiji prenele da je napadač rekao da će okačiti taocima četiri prsluka sa bombama u roku od 15 minuta, navodi FBI u saopštenju.

FBI dodaje da nisu pronađeni takvi prsluci niti eksplozivne naprave u noćnom klubu ili automobilu napadača. Objavljeni transkripti, međutim, ne uključuju zakletvu Matina na lojalnost Islamskoj državi, koju zvaničnnici tvrde da je dao.

Istovremeno policija je saopštila da je te večeri spasila mnogo ljudi, koji su bili zarobljeni u klubu, nakon što je upala i primorala napadača da se povuče ka toaletu sa taocima.

"Spasili smo brojne živote te večeri", rekao je šef policije u Orlandu Džon Mina na konferenciji za novinare, koja je održana u blizini noćnog kluba "Puls" demantujući navode da policija ništa nije radila tri sata.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/AJE News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter