Izvor:
19.06.2016 u 01:41
0

VELIKODUŠAN POKLON: Ovako Norvežani zamišljaju da obraduju Finsku za Dan nezavisnosti

Dok se političari u Evropi sastaju kako bi razgovarali o jačoj graničnoj kontroli, aktivisti u Norveškoj su pokrenuli predlog da se norveška granica skrati za 20 metara – kako bi komšijama (Finskoj) poklonili planinu.

Kampanju je na društvenim medijima pokrenuo Bjorn Geir Harson, sada penzioner, a inače bivši radnik Norveške državne geodetske uprave. On predlaže da Norveška pomeri 20 metara svoju istočnu granicu, kako bi planinski vrh Halti postao deo Finske.

Predlog je zamišlljen kao poklon za proslavu 100 godina nezavisnosti Finske, koji se obeležava 2017. godine.

Mi ne moramo da se odreknemo nekog velikog dela Norveške. To bilo bilo zaista jedva primetno, a Finlanđani bi bili neizmerno zahvalni – rekao je Harson (75) govorići za Norvidžan sajt (Norweigian).

Vrh Halti je visine 1, 365 metara i ne ubraja se ni u 200 najvećih vrhova Norveške. Ali, pošto Finska nema planinskih vrhova uopšte i Halti će postati najviši vrh Finske.

Harson je rekao – Ne samo da će to biti veliki poklon za Finsku, već će biti dobar imidž i za Norvešku. Koliko se zemalja može pohvaliti da je dalo planinu kao poklon?

U njegovoj bivšoj firmi svi podržavaju ovaj predlog i rekli su da će peticija biti pokrenuta, a onda je na Vladinim organima da donesu ili odbace takvu odluku.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/ bluewaterholidays,JaanaNystorm

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter