Izvor:
04.06.2016 u 02:11
0

POPLAVE U PARIZU NOSE SVE PRED SOBOM: Zgrade Vlade u VELIKOJ OPASNOSTI!

Francuske vlasti aktivirale su preliminarne planove za premeštaj predsedništva, ministarstava i drugih vladinih zgrada zbog opasnosti od poplava.

Vodostaj Sene raste dva do tri centimetra na sat i do večeras može dostići nivo od 6,5 metara iznad uobičajenog nivoa, što je najviši nivo za 35 godina, javljaju francuski mediji i prenose da su poplave počele da pogađaju i elitne delove Pariza.

Bezbednosne agencije navode da predsedništvo i kancelarija premijera nisu neposredno ugroženi, ali skupština i ministarstvo spoljnih poslova su pod velikim rizikom, prenosi AP.

Gradonačelnica Pariza An Idalgo izjavila je da vlasti preduzimaju vanredne mere i zbog opasnosti da se stabla drveća sruše na prolaznike, zato što je zemljište oko korena postalo rastresito.

Poplave su već napravile veliku materijalnu štetu gradu, ali su Parižani bezbedni, rekla je gradonačelnica. Pariski muzeji, među kojima su i Lurv i Orsej, kao i druge ustanove kulture su zatvoreni, umetnine su evakuisane i uvedene su mere zaštite tih objekata.

Francuski premijer Manuel Vals, koji je danas u Atini na sastanku sa grčkim kolegom, kaže da je detaljno informisan o stanju, da su ministri na sastanku u Parizu i da je aktiviran krizni centar zbog mogućnosti nastavka poplava.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo da je 20.000 ljudi evakuisano iz svojih domova širom Francuske u operacijama koje ukljucuju hiljade vatrogasaca, vojnika i drugih pripadnika specijalnih službi.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/terrystavoe

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter