Izvor:
22.05.2016 u 16:57
0

SIRIJA: U vazdušnim napadima poginulo sedam članova jedne porodice

U vazdušnom napadu na selo na severu Sirije poginulo je sedam članova jedne porodice, a sumnja se da je odgovorna koalicija predvodjena Sjedinjenim Američkim Državama, saopštili su danas aktivisti. Selo Aršaf drže ekremisti Islamske države, a nalazi se u blizini linije fronta između te terorističke organizacije i sirijskih pobunjenika koje podržavaju SAD.

Nedavnim napretkom pobunjenika uz pomoć vazdušnih napada koalicije oduzete su teritorije Islamske države u blizini granice s Turskom.

Avioni koji su odgovorni za vazdušne napade u Aršafu viđeni su kako iz Turske prelaze u vazdušni prostor Sirije, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji. Opservatorija je navela da je sedam članova porodice ubijeno u vazdušnim udarima, a među njima je pet žena i jedno dete.

Druga opoziciona grupa Lokalna komisija za koordinaciju (LCC) saopštila je da je 10 osoba poginulo u napadu. Selo Aršaf se nalazi osam kilometara od grada Marea, severno od grada Alepo.

Beta
Foto: Twitter/Al Jazeera Balkans

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter